Salata de icre cu ceapa fara adaos de gris sau paine

418

Salata de icre cu ceapa fara adaos de gris sau paine

Timp de gătire15 mins
Timp total15 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Cuvânt cheie: aperitiv, icre cremoase, icre cu ceapa, reteta rapida, reteta simpla, salata de icre

Echipament

  • Mixer

Ingrediente

  • 100 g icre
  • 200 ml ulei
  • 1 ceapa mica, tocata foarte marunt (optional)
  • sare dupa gust ( daca icrele nu sunt deja sarate)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura apa minerala, rece

Mod de preparare

  • Puneti icrele intr-un castron mediu. Separati-le usor cu o fruculita.
  • Mixati cu mixerul la viteza mica 15 sec. fara a adauga ulei.
  • Cand icrele s-au separat complet, incepeti sa turnati cate putin ulei pe peretii castronului.
  • Mixati intr-un singur sens, pentru a nu taia icrele.
  • Asteptati ca uleiul sa fie bine incorporat inainte de a mai turna.
  • Turnati zeama de lamaie, tot cate putin pe marginea castronului, si incorporati.
  • Repetati procesul pana la incorporarea intregii cantitati de ulei si zeama de lamaie.
  • Verificati daca icrele mai au nevoie de sare sau zeama de lamaie.
  • Pentru ca icrele sa devina pufoase si cremoase, adaugati o lingura de apa minerala. Acestea se vor albi dar vor ramane ferme. Daca le doriti si mai cremoase, mai adaugati 2-3 picaturi de apa minerala.
  • Atentie!!! Icrele trebuie sa ramana legate, consistenta lor trebuie sa fie ca cea a maionezei. Prea multa apa le va desface.
  • Daca ati optat pentru icre cu ceapa, acum este momentul de a le adauga. Ceapa trebuie sa fie bine uscata cu servetele de hartie si tocata foarte marunt.
  • Se servesc pe felii de paine prajita.
  • Pofta buna!

Salata de icre cu ceapa fara adaos de gris sau paine. Poate cel mai gustat aperitiv de pe mesele romanilor. Daca ati optat pentru un meniu cu salata de icre, cu siguranta sunteti iubitor de peste. Vezi aici o lista intreaga de fel principal cu peste.

Icrele au fost considerate din cele mai vechi timpuri un aliment nobil, ba chiar au fost vremuri in care puteau fi consumate doar de anumite categorii sociale. Astazi le putem gasi peste tot, proaspete si cu avize sanitar-veterinare, in sortimente pentru toate buzunarele. Putem sa cumparam de la orice colt de bloc salata de icre gata preparata, insa daca le preparam acasa aroma si beneficiile nutritionale sunt incomparabile.

Cel mai important pas in alegerea sortimentului de icre este provenienta, conditiile de depozitare si prospetimea lor. Cautati sa le cumparati din surse verificate si autorizate, altfel riscati sa va imbolnaviti. Chiar daca pare tentant sa cumparati ceva nemaivazut de la pescari sau vanzatori ambulanti, este mai sigur pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei sa alegeti unele din supermarket.

Icrele pot fi utilizate intr-o multime de forme pentru a fi servite cu maiestrie ca aperitive. Intinse pe o felie de paine prajita, cu o jumatate de maslina deasupra pot fi niste delicioase tartine. Puteti sa le ornati si cu gogosari murati sau capere.

Am adunat pentru tine aici, o multime de idei de aperitive pentru mesele festive.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close