Salata de conopida cu maioneza

401

Salata de conopida cu maioneza

Preparare25 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: garnitura, salata
Cuvânt cheie: conopida cu maioneza, dieta, dieta keto, fara carbohidrati, garnitura carne, garnitura fripturi, maioneza de casa, salata, salata cu maioneza

Ingrediente

  • 1 conopida mare, desfacuta in buchetele
  • 2 oua mari, fierte
  • 1 ceapa mica
  • 130 g maioneza
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 catei de usturoi
  •  sare si piper dupa gust
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Puneti o oala mare cu apa si sare la fiert.
  • Cand apa incepe sa clocoteasca, adauga buchetelele de conopida. Lasa-le la fiert pana cand acestea devin al dente sau dupa placul tau.
  • Scurge foarte bine conopida de apa. O puteti sterge si cu prosoape de hartie.
  • Intr-un castron amestecati maioneza, mustarul, otetul, usturoiul si piperul. Amestecati
  • Intr-un castron mare puneti ceapa tocata marunt, ouale taiate cubulete si conopida taiata si ea cubulete.
  • Puneti dressing-ul si amestecati bine toate ingredientele.
  • Se presara patrunjel tocat si se da la frigider pana la servire.

Salata de conopida cu maioneza, un preparat hranitor, fara carbohidrati. Merge foarte bine cu orice friptura la gratar sau la cuptor.

Varianta mai buna, este cea de gatire a conopidei la abur. Astfel ea nu se imbiba cu apa si isi pastreaza mai multe substante nutritive. Conopida se poate gati la abur in orice strecuratoare metalica (inoxidabila) asezata deasupra unei oale in care fierbe apa cu ceva sare. Strecuratoarea nu trebuie sa atinga nivelul apei si trebuie sa aiba un capac potrivit care sa etanseizeze totul. Puteti folosi folie de aluminiu captusita cu hartie de copt pentru a inchide sistemul. Foarte important, conopida trebuie sa fie bine racita si scursa de apa, ca sa nu se taie dressingul!

De asemenea puteti pasa conopida pentru a obtine o salata cremoasa. Aceasa se pastreaza bine, la frigider, timp de 2 zile. Se serveste direct unsa pe paine proaspata de casa.

Alte salate pe care trebuie sa le incerci:

Conopida este o leguma inrudita cu broccoli si varza. Se foloseste des in preparatele culinare, datorita gustului usor dulce. Este delicioasa si sub forma de piure, supa crema sau smoothie, si este tolerata inclusiv de copii si batrani.

Noi iubim foarte mult conopida si o pregatim in diverse feluri:

Sa aveti spor la gatit salata de conopida cu maioneza! Pofta buna 🙂

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close