Salata de cartofi cu ierburi

261

Salata de cartofi cu ierburi

Preparare15 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: cartofi cu ierburi, reteta salata, reteta simpla, salata de cartofi, salata fara maioneza, salata pentru carne, salata pentru friptura, salata simpla
Porţii: 6

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mici
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • coaja de la o lamaie mica, rasa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri otet de struguri
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 cepe verzi, tocate
  • patrunjel tocat
  • marar tocat
  • frunze de menta, tocate
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-o oala incapatoare puneti cartofii cu apa si o lingura de sare, la fiert.
  • Se lasa la fiert 15-20 de minute sau pana cand furculita intra usor in cartof.
  • Cand s-au fiert, se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie cubulete sau felii.
  • Intr-un castron mic amestecati mustarul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, otetul si uleiul de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper.
  • Toarna 1/4 din cantitatea de dressing peste cartofi.
  • Amesteca bine si lasa cateva minute la odihnit, pentru ca sosul sa patrunda bine in cartofi.
  • Puneti acum peste cartofi ceapa verde, patrunjelul si mararul.
  • Adaugati si restul de dressing si amestecati bine.
  • Sunteti gata de servit!
  • Pofta buna!

Salata de cartofi cu ierburi, o reteta simpla si rapida, fara maioneza, foarte aromata si hranitoare. Se serveste simpla sau cu friptura.

Aceasta reteta este perfecta pentru cei care urmeaza o dieta vegana sau pentru cei care tin post. Pentru si mai multa aroma, puteti adauga 1-2 catei de usturoi zdrobiti.  Salata nu se pastreaza la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Daca nu o serviti imediat, acoperiti-o si dati-o la frigider (pana la 2-3 zile). Daca aveti invitati si doriti sa faceti salata in avans, sa tineti cont ca aceasta isi va schimba usor culoarea, dupa 1-2 zile la frigider.

Daca vrei sa grabesti putin procesul de fierbere al cartofilor, ii foti taia cubulete de la inceput. Imediat ce acestia sunt fierti, trebuie scursi bine de apa pentru a nu se imbiba. Daca nu aveti sau nu va place unul dintre ingrediente, il puteti omite. Salata de cartofi cu ierburi va iesi oricum delicioasa. De asemenea, pentru aceasta reteta puteti cumpara cartofi rosii sau albi, dar sa nu-i amestecati. Cartofii rosii si albi au timp de fierbere diferit. De obicei la salate, folosim cartofi rosii deoarece sunt mai tari si nu sfarama la taiere, ca cei albi.  Cititi mai multe despre proprietatile si beneficiile cartofilor in articolul de aici!

Atunci cand puneti dressing-ul peste cartofi este bine ca acestia sa fie inca calzi, astfel vor absorbi  si mai bine dressing-ul. Pentru o salata autentica americana, adaugati maioneza in locul amestecului de mustar, ulei, lamaie etc.

Alte idei de salate pentru fripturi

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai interesante retete culinare. De asemenea, ne poti urmari pe Facebook dar si pe Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close