Salata cuscus

22

Salata cuscus cu legume proaspate

Preparare20 mins
Timp de gătire5 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: garnitura, salata
Bucătaria: Marocana
Cuvânt cheie: garnitura rapida, reteta de post, reteta salata simpla, reteta vegana, Salata cuscus, salata pentru fripturi
Porţii: 5

Ingrediente

  • 130 g cuscus uscat
  • 250 ml apa
  • ulei de masline
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 150 g rosii cherry, injumatatite
  • 150 g castraveti taiati cubulete
  • 1/2 ceapa rosie taiata solzisori
  • 100 g branza feta taiata cubulete
  • 50 g migdale tocate
  • patrunjel tocat
  • frunze de menta tocate

Mod de preparare

  • Pune apa in oala si da-o la fiert.
  • Cand a inceput sa fiarba opreste focul, adauga cuscusul, pune putina sare, acopera oala cu un capac si lasa 10 -15 minute la umflat. Timpul poate varia in functie de tipul de cuscus. Citeste pe ambalaj.
  • Adauga o lingura de masline si amesteca.
  • Dupa ce s-a umflat lasa-l la racit complet.
  • Amesteca intr-un pahar 60 de ml de ulei de masline si zeama de lamaie.
  • Pune intr-un castron mare de salata cuscusul umflat si legumele tocate.
  • Adauga dressing-ul din pahar si amesteca bine.
  • Condimenteaza cu sare si piper.
  • Presara patrunjel si menta, amaesteca si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Salata cuscus cu legume proaspate, cu un gust si o textura perfecta. Este un fel de ganitură sau mâncare instant însă cu ingrediente naturale.

Cuscusul este un semipreparat din granule de griș de grâu dur, zdrobite, comprimate și procesate la abur. Couscous nu necesită fierbere ci doar opărire cu apă sau supă fierbinte. În câteva minute el absoarbe lichidele fierbinți și se umflă. Este utilizat in special in Africa de Nord (Maghreb) dar si in Orientul Apropiat.

Citeste mai lulte despre cuscus aici!

Cuscusul este un alment foarte sanatos si va incurajez sa-l consumati mai des. Foarte bun nu doar in perioada postului sau daca urmezi o reteta vegana. Se prepara foarte usor si este foarte hranitor. De asemenea, cuscus-ul conține fibre, iar fibrele reprezintă unele dintre cele mai importante surse de menținere a sănătății. Scade glicemia, colesterolul și reduce semnificativ apariția bolilor de inimă.

Cuscus-ul este considerat o variantă mai sănătoasă pentru paste, fiind produse din făină integrală. Preparat corect, cu apa, sare și foarte puțin ulei, acest aliment are o textură extrem de plăcută, lejeră și pufoasă.

Se potrivește foarte bine și ca garnitură pe lângă legume fierte sau la grătar, fie pui sau carne de vită. Combinat cu quinoa sau cu orez brun, cuscus-ul este cea mai bună și sănătoasă variantă mai ales în cazul unor diete mai stricte.

Daca v-a placut reteta de astazi , salata cuscus,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close