Salata cu hering si sfecla – shuba salata ruseasca

147

Salata cu hering si sfecla rosie

Preparare30 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total1 hr
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Ruseasca
Cuvânt cheie: legume cu peste, mancare traditionala ruseasca, reteta cu peste, reteta ieftina, reteta simpla, salata cu hering, salata cu legume, salata cu peste, salata ruseasca shuba, shuba ruseasca
Porţii: 6

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii in coaja
  • 3 cartofi mari in coaja
  • 3 morcovi mari in coaja
  • 4 oua fierte bine
  • 200 g hering marinat
  • 250 g maioneza
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri mustar picant
  • 3 fire ceapa verde

Mod de preparare

  • In doua oale mari pune la fiert apa cu sare.
  • Intr-una pune morcovii si cartofii in cealalta sfecla. Lasa-le sa fiarba pana cand furculita trece usor prin ele.
  • Se scurg de apa si se lasa la racit complet.
  • Odata racite, se toaca marunt sau se dau prin razatoarea mare. Nu amestecati legumele, razuiti-le in castroane separate.
  • Procedati la fel si cu ouale.
  • Intr-un alt castron tocati si heringul.
  • Amestecati maioneza si mustarul.
  • Din acest mix puneti 2-3 linguri peste sfecla si amestecati. Gustati si puneti sare daca este nevoie.
  • Condimentati si restul de legume si ou cu sare.
  • Folositi o tava de chec pentru asamblare. Merge si cea de tort. Daca folositi tava de chec, puneti mai intai folie alimentara deoare o veti rasturna pe un platou, la servire.
  • Dupa ce ati pus folia, asezati un strat de sfecla, maioneza, cartofi, oua, maioneza, ceapa verde, cartofi, maioneza si hering.
  • Dati tava la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de servire.
  • Rasturnati incet tava peste un platou, indepartati usor folia, presarati patrunjel proaspat tocat si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Salata cu hering si sfecla rosie, este o salata traditionala ruseasca ce poarta denumirea de „shuba”. Un preparat care merita incercat macar o data, daca vrei sa inlocuiesti celebra salata de boeuf sau salata a la russe.

Salata se poate aranja in mai multe moduri. M-am uitat pe internet si am vazut ca unii pun primul strat de ceapa, peste care se aranjeaza pestele si restul de legume, altii incep cu cartofii, ceapa, peste, restul de legume. In concluzie, aranjati salata cum credeti ca va sta mai bine.

Salata suba este frumoasa si gustoasa. Si are marea calitate de a se pregati extrem de usor. Fierbem legumele separat, in apa cu sare si asteptam sa se raceasca. Fierbem si ouale astfel incat sa aiba consistenta tare, apoi le tocam/radem si suprapunem totul in straturi. Cunoscuta in mod special in partea Moldoveneasca, aceasta salata a ajuns apoi sa fie cunoscuta si apreciata si in restul tarii.

Multe legume de o coloratura diferita fac ca salata sa fie aspectuoasa, unde mai pui ca si gustul este pe masura.

Pentru o masa complet ruseasca, incearca si Vita cu sos stroganoff  – este un preparat nobit.

Daca v-a placut reteta de astazi, salata cu hering si sfecla, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close