Salata cu fasole, porumb si salsa
Ingrediente
- 130 g rosii Roma
- 100 g fasole rosie la conserva, spalata
- 65 g porumb la conserva, spalat
- 1 ceapa mica rosie rocata marunt
- 2 linguri ardei jalapeno, fara simburi, rocati
- 2 catei de usturoi pisati
- frunze de coriandru tocate
- zeama de la un lime
- sare dupa gust
Mod de preparare
- Intr-un castron mare pune toate legumele si amesteca-le cu o lingura.
- Pune coriandru tocat, zeama de lime si sare dupa gust. Amesteca
- Las-o sa stea la temperatura camerei 20 de minute inainte de servire.
- Pofta buna!
Salata cu fasole, porumb si salsa, ati ghicit este un preparat in stil mexican, numai bun si sanatos pentru sezonul calduros de vara. Se spune ca acest tip de bucatarie a aparut datorita influentelor europene si americane, ingredientele de baza fiind fasolea, porumbul si ardeiul iute.
Imi plac mult salatele mexicane deoarece sunt rapide, nu-ti dau bataie de cap si sunt extrem de hranitoare. Poti servi aceasta salata si cu chips-uri de porumb, tortillas. Incearca sa toci legumele de marimea bobului de porumb, astfel acestea se vor imbina si amesteca frumos in castron. Pentru un plus de savoare, daca ai timp poti sa coci porumbul inainte de a-l amesteca in salata. Eu am folosit rosii Roma deoarece nu au foarte multa zeama. Poti folosi orice fel de rosii doresti, cu conditia sa le golesti de samburi si zeama inainte sa le toci. Am folosit ceapa rosie insa merge si ceapa alba, chiar si ceapa verde. Ramane la alegerea ta.
Reteta aceasta este perfecta pentru vara, are putine calorii si va ofera o senzatie de satietate datorita mixului de leguminoase. Sper din suflet sa o incercati si sa va placa.
Daca esti la fel ca si mine si iubesti bucataria mexicana, iti las aici cateva dintre preparatele lor faimoase:
Daca v-a placut reteta de astazi, Salata cu fasole, porumb si salsa, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.