Salata Coleslaw

651

Salata Coleslaw

Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Fel de mâncare: garnitura
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: Salata Coleslaw, salata cu sos,, salata de varza, salata pentru gratar, salata pentru sandwich
Porţii: 4

Ingrediente

  • 300 g varza alba
  • 250 g varza rosie
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa verde

Sos

  • 75 g maioneza
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite zahar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

  • Se toaca marunt cele 2 tipuri de varza, ceapa si morcovul
  • Amesteca intr-un castron toate ingrendientele pentru sos.
  • Intr-un castron mare, pune legumele si sosul. Incorporati-le bine.
  • Sunteti gata pentru servit!

Salata Coleslaw o gasim din ce in ce mai des in restaurante. Perfecta cu orice fel de carne, gratare, burgeri sau sandwich-uri. Sosul este interesant, un amestec de doar cateva ingrediente, bine combinate. Aceasta salata are un gust aparte si datorita sucului de lamaie, nu este gretoasa deloc.

Are un nume pretentios dar reteta este o salata simpla de varza si morcovi, conform Wikipedia, chiar denumirea ei ne arata originea: koolsla inseamna in limba daneza salata de varza.

Varianta de fata a retetei este una americanizata, cu un dressing ce are la baza maioneza, dar poate fi prepara si cu o vinegreta simpla.

Cum insa maioneza nu prea este o optiune sanatoasa pentru unele persoane se poate face si o varianta dietetica a acesteia, inlocuind maioneza cu iaurt grecesc care este cremos, fiind si mai gras.

Exista o multitudine de variante de a prepara salata Coleslaw. Diferentele constau fie in inlocuirea catorva ingrediente, fie in intrebuintarea altora langa cele obisnuite, cum ar fi varza rosie, ardeiul, ceapa, branza rasa, ananasul sau merele.

In Regatul Unit, salata contine aproape intotdeauna morcov si ceapa in plus fata de varza.  Unele retete include fructe cu coaja lemnoasa, cum ar fi nucile si fructele deshidratare. Coleslaw constituie o aparitie recenta in industria alimentara din punct de vedere conceptual, dar originile sale coboara pana in Antichitate.

Secretul unei salate Coleslaw reusite este varza taiata cat mai subtire si mai fin. Aceasta se va inmuia dar va pastra o nota crocanta, placuta. Este chiar mai gustoasa a doua zi, dupa ce a stat la frigider. Asadar, nu va temeti sa preparati o portie zdravana de salata Coleslaw.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close