Rulouri de zucchini cu carne
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 3 zucchini mari, taiati pe lung, felii foarte subtiri
- sare si piper dupa gust
- 350 g carne tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 130 g branza ricotta
- 45 g parmezan
- 1 ou
- cateva frunze de busuioc tocate
- 2 catei usturoi pisat
- 200 g sos de rosii marinat
- 260 g mozzarella
Mod de preparare
- Pe o suprafata intinsa se aseaza prosoape de hartie si peste feliutele de zucchini. Se presara sare si se lasa la odihnit 15 minute.
- Uleiul de masline se incinge la foc mediu, intr-o tigaie mare.
- Se pune la prajit carnea tocata, 3-5 minute. Se farama usor cu lingura, iar excesul de grasime se indeparteaza.
- Se transfera carnea intr-un castron mare, se amesteca cu parmezan, ricotta, ou, busuioc, usturoi, sare si piper dupa gust.
- Cuptorul se incinge la 200 de grade.
- Puneti jumatate din sosul de rosii intr-o tigaie sau oala, pe care o veti baga la cuptor.
- Incepem sa facem rulourile. Pe fiecare felie de zucchini se pune cate o lingura de carne si o lingura de mozzarella. Se ruleaza si se aseaza in picioare in tigaia pentru cuptor.
- Continua sa rulezi toti dovleceii.
- Cand ati terminat, cu o lingura presarati si restul de sos de rosii si mozzarella.
- Se da la cuptor 25-30 de minute sau pana cand branza incepe sa se maroneasca.
- Se serveste imediat.
Rulouri de zucchini cu carne, o reteta low carb. Plina de branzeturi, carne tocata, gatite in sos de rosii, numai buna pentru o cina usoara si delicioasa.
Acest preparat este interesant deoarece se poate prepara cu ce avem prin frigider ramas, la sfarsitul saptamanii. Ingredientele si condimentele nefiind deloc pretentioase. In plus, va veti bucura de o cina sau pranz delicios.
Cred ca o reteta este reusita atunci cand e atat de plina de imaginatie. Desi este rezultatul unei improvizatii cu ce aveam la indemana, o putem fotografia si posta cu mandrie pe o reteta de socializare. O reteta este speciala cand se transforma intr-o adevarata experienta pentru cel care mananca din preparat, cand reuseste sa creeze o senzație unica, o amintire de genul „mai tii minte când ne-ai facut zucchini cu bulion si branza? Oamenii mananca intai din ochi si mancarea trebuie sa fie in primul rand aspectuoasa, apoi delicioasa. Daca reusim sa facem asta improvizand cu ingredientele mai mult sau mai puțin banale de care dispunem, suntem cu adevarat chefi, la un restaurant si mai ales la noi acasa.
Tu ce preparate ai gatiti cu doar cateva ingrediente din frigider?
Scormoneste si tu in frigider si pregateste rulouri de zucchini cu carne!