Rosii umplute cu carne si mozzarella

291

Rosii umplute cu carne si mozzarella

Preparare15 mins
Timp de gătire25 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: baton cu mozzarella, mancare gustoasa, reteta cina, reteta pranz, reteta simpla, rosii umplute
Porţii: 6
Calorii: 333kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 6 rosii mari si tari
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 450 g carne tocata de vita fara grasime
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1 si 1/2 cani orez fiert
  • 1 cana mozzarella razuita
  • 1/2 cana parmesan
  • patrunjel tocat
  •  sare si piper dupa gust
  • ulei
  • 1/2 cana pesmet
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare

  • Taie rosiile si goleste bine interiorul
  • Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius
  • Incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Pune carnea tocata si gateste 5-6 minute amestecand pentru a desface carnea.
  • Inlatura grasimea in exces cu o lingurita si apoi adauga ceapa in tigaie. Prajeste pentru 3-4 minute sau pana cand ceapa devine translucida.  Adauga usturoiul si amesteca bine.
  • Puneti acum orezul, mozzarella, parmesan, 2 linguri de patrunjel, sare si piper dupa gust si amestecati pana cand toate ingredientele se incorporeaza bine.
  • Umplem acum rosiile cu mixul din tigaie si le asezam intr-un vas uns cu ulei.
  • Pune pesmetul, untul topit si parmesan intr-un castron si amestecati bine. Cu o lingura, puneti mixul peste rosii.
  • Lasati rosiile la cuptor 15-20 de minute .Presarati cu patrunjel si serviti.

Rosii umplute cu carne si mozzarella o reteta simpla pe care oricine o poate prepara. Fara grasimi, se poate servi la pranz sau cina.

Carnea de vita, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, este si o sursa excelenta de proteine si creatina, foarte utila in diete.

Datorita zootehniei moderne si cerintelor publicului, carnea de vita este astazi mult mai slaba decat inainte. Vita slaba contine sub 5% grasime, mai putin de jumatate din aceasta reprezentand grasime saturata. Astfel, riscul ca ea sa ridice nivelul de colesterol s-a diminuat.

Carnea de vita este o sursa importanta de fier. De asemenea, are un continut bogat in vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, si de creatina benefica la dezvoltarea masei musculare si carnitina responsabila pentru sustinerea metabolismului normal al grasimilor.

Pieptul de pui devine fad cand este mancat zi de zi, luni la rand. Carnea de vita ofera mai multe sorturi (vrabioara, pulpa, muschiulet, etc.) toate avand texturi diferite si gusturi aparte.

Anumite sorturi de vita sunt sarace in grasimi. De exemplu, vrabioara (mai ales cea anterioara) are un nivel de grasimi comparabil cu pieptul de pui fara piele. Mai puneti la socoteala si faptul ca vita este plina de acid linoleic conjugat (CLA), un antioxidant puternic, care combate catabolismul (descompunerea tesutului muscular) in timpul antrenamentelor dure. Mai mult, CLA impiedica depunerea excesiva a grasimilor pe abdomen si coapse.

Spor la gatit rosii umplute cu carne si mozzarella!

Pofta buna 🙂

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close