Risotto cu ciuperci

300

Risotto cu ciuperci

Preparare15 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: ciuperci, fel principal, gustos si hranitor, reteta italieneasca, risotto
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 450 g ciuperci  asortate
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • Sare mare si piper
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • 1 si 1/2 cani orez pentru risotto
  • 1/4 cana vin alb sec
  • 6 cani stock de pui sau legume
  • 1/2 cana parmesan razuit
  • 1/2 cana mascarpone
  • 2 linguri patrunjel

Mod de preparare

  • Topeste o lingura de unt intr-o tigaie incapatoare. Prajeste pentru  5-6 minute ciupercile. Adauga usturoiul si condimenteaza cu sare si piper.
  • In timp ce ciupercile se prajesc, ne ocupam de risotto. Intr-un vas topiti o lingura de unt. Prajeste ceapa 2-3 minute
  • Adauga orezul si amesteca 2-3 minute. Pune vinul si lasa-l la fiert. Gateste pana cand vinul si-a injumatatit cantitatea.
  • Adauga o cana de stock peste orez si lasa-l la fiert, amestecand ocazional , 4-5 minute.
  • Continua sa adaugi stock, cate o cana, amestecand din cand in cand. Stock-ul trebuie sa fie este aproape absorbit, inainte de a mai  adauga inca o cana.
  • Indeparteaza vasul cu orez de pe foc si adauga mascarpone si parmesan.
  • Adauga ¾ din cantitatea de ciuperci in orez si amestecati pentru a combina totul.
  • Pune restul de ciuperci deasupra risotto-ului ,presara patrunjel si sunteti gata de servire.

Risotto cu ciuperci pentru iubitorii de preparate italienesti. Acest orez cu branza, vin si contimente, ne bucura papilele gustative de fiecare data.

Una dintre cele mai renumite feluri de mancare italienesti este risotto. Este fabricat din orez folosind o tehnologie speciala si din acest motiv are un gust unic. Risotto bine pregatit va fi gustos de la sine, chiar daca nu exista carne, fructe de mare, sau ciuperci in ea. Cu toate acestea, risotto cu ciuperci are o aroma mult mai seducatoare, iar gustul sau este mai interesant si mai bogat.

Ciupercile dau oricarei feluri de mancare o aroma uimitoare si au calitati organoleptice excelente. Aproape orice fel de mancare devine de doua ori mai gustosa si apetisanta.

Recomandari:

  • Nu se foloseste orice tip de orez: puteti folosi doar orez pentru risotto 
  • Parmezanul pe care il utilizati este bine sa fie proaspat ras.
  • Nu spalati risotto-ul inainte de fierbere.
  • Alegeti inainte stock-ul, in functie de ce gatiti: daca faceti risotto cu peste nu veti folosi supa de pui sau invers.
  • Consumul de risotto  trebuie sa fie fierbinte.

Retetele de risotto sunt numeroase, de la risotto cu parmezan, pui,legume, pana la risotto cu fructe de mare. Pentru toate gusturile!

Spor la gatit risotto cu ciuperci!

Pofta buna! 🙂

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close