Quiche mic dejun sau brunch
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 320 g aluat de patiserie
- 100 g bacon taiat cubulete
- 3 felii bacon
- 1 praz mic, tocat fin
- 150 g ciuperci feliate
- patrujel tocat
- 2 oua mari
- 50 ml lapte
- 150 g smantana lichida de gatit
- 1 lingurita nucsoara
- 4 oua de prepelita
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Pregateste tava de copt cu hartie. Scoate aluatul din ambalaj si aseaza-l in tava. Poti indeparta excesul de coca daca doresti.
- Incinge o tigaie la foc mediu si prajeste putin bacon-ul cubulete. Scoate-l pe o farfurie.
- In aceeasi tigaie prajeste ciupercile, apoi scoate-le peste bacon.
- Pune si prazul la prajit pentru cateva minute. Scoate-l peste restul de ingrediente prajite si adauga si patrunjelul.
- Intr-un castron amesteca laptele, smantana lichida, cele 2 oua, un praf de sare si nucsoara. Amesteca bine.
- Aseaza peste aluat mixul de ingrediente prajite si racite.
- Toarna mixul de lapte si smantana peste.
- Dati la cuptor pana cand tarta se maroneste putin.
- Scoate tarta, aseaza feliile de bacon si sparge ouale de prepelita deasupra.
- Dati din nou la cuptor pana cand ouale s-au intarit usor si bacon-ul s-a maronit.
- Lasa la odihnit 5-10 minute si serviti cu salata proaspata.
- Pofta buna!
Quiche mic dejun sau brunch, pentru o masa completa, copioasa si delicioasa. Pasii de urmat si ingredientele sunt simple. Este o reteta versatila si se poate adapta pe gustul tau si al familiei tale. Reteta de mai sus este potrivita si pentru orice moment al zilei, atat pentru pachetelul de munca sau pentru o iesire la picnic.
Stiati ca…

Desi quiche este in prezent un preparat clasic al bucatariei frantuzelsti, aceasta isi are originile, de fapt, in Germania, in tinutul medieval Lothringen, care era sub stapanire germana. Aceasta regiune a fost mai tarziu numita de francezi Lorraine. De aici si denumirea preparatului: quiche Lorraine. Cuvantul „quiche“ provine din cuvantul german „Kuchen“, care inseamna prajitura, tarta.
Initial quiche lorraine era termenul ce desemna o tarta sarata deschisa cu cateva ingrediente de baza: oua, smantana, bacon crocant.
Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, quiche lorraine a devenit cunoscut si apreciat si in Anglia, ulterior, si in America, desi, pentru o vreme, tocmai simplitatea sa a facut sa fie considerat o mancare nedemna de clasa nobiliara.
Astazi gasesti multe variante de quiche, de la originala tarta quiche Lorraine si pana la retetele cu broccoli, ciuperci, sunca, fructe de mare. Quiche poate fi servita ca antreu, la pranz, la micul dejun si chiar ca gustare de seara.
Alte retete de quiche
Daca v-a placut reteta de astazi, quiche mic dejun, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.