Quiche Lorraine fara crusta

202

 

Quiche Lorraine fara crusta

Preparare15 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal, mic dejun
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: dieta keto, fara carbohidrati, low carb, quiche fara aluat, quiche fara crusta, quiche lorraine, reteta frantuzeasca, reteta quiche
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • putin unt topit pentru uns
  • 8 felii bacon taiat cubulete
  • 1 ceapa tocata fin
  • 6 oua mari
  • 100 g branza cheddar razuita sau cascaval
  • 2 linguri tarhon proaspat tocat
  • 2 linguri frunze de ceapa verde tocate
  • 100 g rosii cherry taiate in 2 sau in 4
  • sare si piper dupa gust
  • salata verde pentru servit

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Topeste putin unt intr-o tigaie si prajeste bacon-ul si ceapa, putin.
  • Intr-un castron bate ouale cu sare, piper, jumatate din cantitatea de branza/cascaval, si cate o lingura de tarhon si frunze de ceapa verde.
  • Adauga peste oua si jumatate din cantitatea de ceapa cu bacon.
  • Pregateste o tava rotunda pentru cuptor, pe care o ungi cu putin unt.
  • Toarna mixul de oua din castron in tava.
  • Presara deasupra restul de ceapa cu bacon, branza/ casaval, ierburi si rosii cherry.
  • Dati la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand se bronzeaza frumos la exterior.
  • Se serveste calda sau rece, alaturi de o salata proaspata.
  • Pofta buna!

Quiche Lorraine fara crusta, este o reteta usor de preparat si de servit, perfecta pentru micul dejun sau oricare moment al zilei.

Stiati ca…

Desi quiche este in prezent un preparat clasic al bucatariei frantuzesti, aceasta isi are originile, de fapt, in Germania, in tinutul medieval Lothringen, care era sub stapanire germana. Aceasta regiune a fost mai tarziu numita de francezi Lorraine. De aici si denumirea preparatului: quiche Lorraine. Cuvantul „quiche“ provine din cuvantul german „Kuchen“, care inseamna prajitura, tarta.

Initial quiche lorraine era termenul ce desemna o tarta sarata deschisa cu cateva ingrediente de baza: oua, smantana, bacon crocant.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, quiche lorraine a devenit cunoscut si apreciat si in Anglia, ulterior, si in America, desi, pentru o vreme, tocmai simplitatea sa a facut sa fie considerat o mancare nedemna de clasa nobiliara.

Astazi gasesti multe variante de quiche, de la originala tarta quiche Lorraine si pana la retetele cu broccoli, ciuperci, sunca, fructe de mare. Quiche poate fi servita ca antreu, la pranz, la micul dejun si chiar ca gustare de seara.

Alte retete de quiche

Daca v-a placut reteta de astazi, Quiche Lorraine fara crusta, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close