Quiche cu branza de capra si sfecla marinata

268

 

Quiche cu branza de capra si sfecla marinata

Timp de gătire1 hr 40 mins
Timp total1 hr 40 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: aperitiv, fel principal, mancare cu branza de capra, quiche, reteta simpla, tarta cu branza, tarta cu sfecla
Porţii: 8

Ingrediente

Umplutura

  • 300 g branza de capra
  • 4 oua
  • 150 g crème fraîche
  • 100 g branza brie de capra
  • 3 sfecle, taiate felii subtiri
  • 3 linguri ulei de masline
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ierburi pentru ornat

Crusta

  • 250 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 g unt nesarat
  • 1 albus de ou
  • 4 linguri apa rece de la frigider

Mod de preparare

  • Pentru crusta, puneti faina, sare si untul in robotul de bucatarie. Amestecati bine pana la incorporare.
  • Intr-un castron mic, amestecati galbenusul de ou si apa rece, apoi turnati peste faina.
  • Cand toate ingredientele s-au incorporat si coca s-a format, formati o bila si acoperiti castronul cu folie, pentru 30 de minute.
  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Scoateti coca pe blatul de lucru, infainat, si intingeti cu un sucitor. Grosimea foii nu trebuie sa fie mai groasa de 3-4 mm.
  • Asezati intr-o tava rotunda si presati pe margine, usor, cu degetele, pentru a prinde forma tavii. Intepati din loc in loc cu o furculita.
  • Pentru ca blatul sa nu se umfle atunci cand dati la cuptor, puneti bilute metalice pentru copt, sau daca nu aveti, puneti in tava orez nefiert. Se da la cuptor 20 de minute.
  • Scoateti tava, inlaturati bilutele sau orezul si mai dati la cuptor 8-10 minute, pana cand crusta se maronestesi devine nisipoasa.
  • Intr-un castron bateti branza moale de capra cu oua, sare, piper si crème fraîche
  • Puneti amestecul in tava si asezati peste si feliile de branza tare, brie, de capra.
  • Dati la cuptor pentru inca 35-40 de minute, la o temperatura de 160 de grade.
  • Intre timp pregatiti si sfecla. Intr-un castron puneti uleiul de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare si piper. Se lasa la marinat 30 de minute.
  • Cand tarta este gata, se scoate de la cuptor si se lasa putin la racit.
  • Se aseaza feiile de sfecla si ierburile si sunteti gata de servit!
  • Pofta buna!

Quiche cu branza de capra si sfecla marinata, o reteta usor de preparat. Crusta o puteti pregati voi, dar daca sunteti in criza de timp, puteti folosi si aluat deja preparat din supermarket. Aceasta este o reteta versatila, puteti schimba cu usurinta ingredientele sau puteti consuma resturile de produse din frigider. Se poate consuma si rece, fiind un aperitiv delicios la orice petrecere.

Branza de capra este o branza deosebita prin puterea gustului si a proprietatilor nutritive superior calitative in fata celorlalte branzeturi. Este foarte apreciata in cultura culinara franceza, aflandu-se in topul producatorilor mondiali, urmata de cea italiana, greaca si spaniola. Este mereu incercata ca un soi de evadare in gusturi de tarie si de catre devoratorii romani. Arta culinara si devotamentul fermierilor prezinta, in prezent, branza de capra sub nenumarate forme, texturi, tipuri de ambalaj precum frunzele de castan ce ii confera arome suav imbogatite.

Branza brie este o branza moale la interior, pudrata cu o crusta fina de mucegai alb la exterior.

Primul pas de productie consta in inchegarea laptelui crud sau pasteurizat cu cheag. Urmat dupa cateva ore, de turnarea compozitiei inchegate in forme, scurgerea si avantarea casului timp de 1 zi, si in cele din urma sararea si perioada de pastrare la maturat a branzei. Branza daca nu se serveste proaspata, este depozitata in incaperi de maturare. Acestea sunt dotate cu sisteme naturale sau artificiale de ventilatie cu un grad de umiditate de 80% si o temperatura de aproximativ 10°C. Branza depozitata pe rafturi supraetajate este intoarsa frecvent de pe o parte pe alta pentru a dezvolta o floare uniforma, producatorii putand verifica nivelul de maturatie dupa aspect, gust si miros. !

Incearca si tu reteta mea de quiche cu branza de capra si sfecla, ii vei surprinde pe invitati!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close