Quesadilla cu pui
Ingrediente
- 4 tortillas
- 250 g fasii de pui (fiert, fript, prajit)
- 120 ml sos BBQ
- 200 g mozzarella si cascaval la alegere, razuit
- 75 g porumb la conserva
- 1 ceapa mica rosie, taiata fin
- coriandru sau patrunjel tocat
Mod de preparare
- Intr-un castron amesteca bucatile de pui si sosul bbq. Lasa deoparte pentru moment.
- Aseaza o tortilla pe o farfurie si umple-o cu pui, porumb, branzeturi, ceapa si verdeata. .
- Pune o tigaie mare la incins cu 2-3 picaturi de ulei.
- Impatureste quesadilla in doua si pune-o la prajit pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand branza se topeste frumos si lipia devine crocanta.
- Cand este gata, se scoate pe o farfurie, se taie la jumatate si se serveste imediat cu salata de cruditati.
- Pofta buna!
Quesadilla cu pui este un preparat usor, de origine mexicana, foarte raspandit in intreaga lume. Gata in numai 20 de minute.
Quesadilla face parte din acea categorie de preparate simple și extrem de ingenioase care transformă resturi din frigider într-o mâncare nouă și irezistibilă. Sincer, nu cred că această rețetă are altă origine decât ingeniozitatea unei gospodine care a hotărât să folosească ceva resturi de mâncare de prin bucătărie ca să ofere familionului flămând ceva delicios și rapid. Merge perfect alături de o salată verde, smântână sau un delicios guacamole.
Guacamole
-
Pasati bine cei 2 avocado si amestecati usor cu toate ingredientele din lista de mai sus.
Umplutura de bază la quesadilla este brânza. Lucru ușor de dedus din chiar numele preparatului, quesa înseamnă brânză. Dacă, pe lângă brânză, hotărâți să adăugați și carne fiartă sau friptă, e alegerea voastră. Nu e nimic greșit dar nu e nici obligatoriu.
Incearca si tacos-ul mexican cu carne tocata.
Va las aici si alte retete mexicane, numai bune pentru sezonul de vara.
Daca v-a placut reteta de astazi, Quesadilla cu pui, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.