Pulpa de miel sous vide

428

Pulpa de miel sous vide

Preparare45 minutes
Timp de gătire6 hours
Timp total6 hours 45 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de miel, carne sous vide, fel principal, masa de Paste, masa traditionala, pulpa de miel, pulpa sous vide, reteta simpla, reteta sous vide, reteta usoara, retete cu miel
Porţii: 6

Echipament

  • Aparat pentru vidat

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de miel
  • 45 ml ulei
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • sare si piper, proaspat rasnite, dupa gust
  • 30 g frunze de menta, tocate marunt
  • 30 g frunze de coriandru, tocate
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei jalapeno sau chili, tocat marunt
  • 15 ml otet
  • 45 ml ulei de masline

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie incinge 30 de ml de ulei la foc mediu.
  • Adauga boabele de mustar si chimionul si amesteca in continuu 30 de secunde.
  • Condimenteaza cu sare si piper, transfera intr-un castron si lasa la racit.
  • Pune pulpa de miel pe blatul de lucru. Unge pulpa cu jumatate din cantitatea din castron, apoi ruleaz-o. (pregatiti pulpa inainte astfel incat acesta sa nu fie foarte groasa , aproc. 2,5-3 cm, si sa o puteti rula cu usurinta.)
  • Leaga bine pulpa cu sfoara alimentara, astfel incat sa nu se desfaca la gatire.
  • Condimenteaza generos cu sare si piper la exterior.
  • Pune carnea in punga si videaza.
  • Pregateste baia pentru gatit. Pentru carnea „rare” pregatiti apa la 50 de grade Celsius si lasati-o 2-3 ore. Pentru carnea „medium- rare” - pregatiti apa la 60 de grade Celsius si lasati-o 3-4 ore. Pentru carnea „medium” pregatiti apa la 65 de grade Celsius si lasati-o 4-5 ore. Pentru carnea „well-done” pregatiti apa la 70 de grade Celsius si lasati-o 5-6 ore.
  • Intre timp pregatim mixul de condimente pentru carne. Intr-un castron amestecati frunzele de menta, chimionul ramas, coriandru, usturoi, ceapa, chili, ulei si otet. Amesteca bine si condimenteaza cu sare si piper.
  • Scoate pulpa din punga si sterge-o bine cu servetele de hartie.
  • Pune putin ulei intr-o tigaie, la incins si prajesti carnea cate 2 minute pe fiecare parte.
  • Aseaza pe un platou carnea, taie sfoara, felieaz-o, aseaza sosul de condimente peste ea si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Pulpa de miel sous vide, o friptura frageda, moale si suculenta. Aceasta reteta este perfecta pentru masa de Paste si nu numai.

Daca nu esti vegetariana si poti sa consumi cu usurinta carnea de miel fara nici o apasare la gandul ca biata vietate abia deschisese ochii inainte sa ia drumul abatorului, iti spunem ca aceasta este o alegere buna.

Desi este un sortiment de carne rosie, carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu.

Carnea de miel – tipsuri la cumparare

Cateva reguli sunt foarte importante pentru cumpararea carnii de miel de buna calitate si proaspata:

• Numai din locuri sigure. Astfel, este indicat sa fie achizitionata numai din spatii special amenajate si autorizate sanitar-veterinar.

• Greutatea mielului sa fie intre 10 si 13 kilograme. Important este ca mielul sa nu aiba sub 9 kilograme fiindca daca este mai mic va contine mai multe purine, care-l fac greu digerabil.

De aceea, specialistii recomanda achizionarea unui miel de 10-13 kilograme, in felul acesta carnea nu va fi atat de indigesta.

• Organele se altereaza mai usor. Este bine de stiut ca organele de miel se altereaza mult mai usor decat carnea, asa ca este bine sa fie mirosite inainte de a le cumpara si sa fie verificate de noduli.

• Culoarea rozalie a carnii. Trebuie acordata o mare atentie aspectului pe care il are carnea de miel. Concret, carnea proaspata de miel este rozalie, nu rosie si elastica la atingere. In cazul in care se observa ca bucata respectiva de carne este lipicioasa, atunci cu siguranta nu este proaspata.

• Stampila. Carnea verificata este obligatoriu marcata cu o stampila, care arata ca mielul a fost sanatos.

Cu ce se poate combina carnea de miel

Asocierea cu legume este cea mai indicata, spun nutritionistii, pe cand cea cu paine sau cu mamaliga va ingreuna si mai mult procesul digestiv. In plus, dupa o masa bogata in preparate grele este bine sa se manance ananas si kiwi, deoarece acestea au anumite enzime care vor face digestia usoara.

Cum se pastreaza?

O data ce ti-ai facut aprovizionarea cu carne de miel pentru Paste, trebuie sa stii cum o depozitezi. Aceasta este foare perisabila, astfel incat dupa ce ai portionat-o, pune la congelator tot ce nu folosesti in urmatoarea perioada.

Daca v-a placut reteta de astazi, pulpa de miel sous vide , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close