Pui Za’atar la cuptor

36

Pui Za'atar la cuptor cu conopida si ceapa

Preparare10 mins
Timp de gătire35 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Libaneza, Orientul Mijlociu
Cuvânt cheie: cina simpla si rapida, condiment Za'atar, friptura de pui la cuptor, pui cu conopida, pui la cuptor, Pui Za'atar la cuptor cu conopida si ceapa, ulei Za'atar
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1,3 kg pulpe de pui cu os si piele
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 2 linguri condiment Za'atar
  • 1 conopida
  • 2 cepe rosii taiate in 4

Pentru ulei Za'atar

  • 60 ml ulei de masline
  • 2 linguri condiment Za'atar
  • 1 lingurita sare
  • 2 catei de usturoi tocati.

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
  • Sterge bine pulpele de pui cu prosoape de hartie.
  • Intr-un castron mic amesteca tcondimentul Za'atar cu ulei si sare.
  • Intr-un castron mai mare rupe florile de conopida si condimenteaza-le cu jumatate din cantitatea de mix Za'atar .
  • Unge pulpele de pui cu restul de mix Za'atar .
  • Pregateste o tava cu hartie de copt si aseaza conopida, ceapa si pulpele de pui.
  • Dati la cuptor pentru 35-40 de minute.
  • Pregatiti si uleiul Za'atar amestecand toate ingredientele din lista de mai sus.
  • Puiul este gata atunci cand temperatura din interiorul carnii ajunge la 71 de grade Celsius.
  • Stropeste carnea si legumele cu uleiul condimentat si serviti.
  • Pofta buna!

Pui Za’atar la cuptor cu conopida si ceapa, o cina delicioasa cu un ingredient minunat si aromat din bucatariile Orientului Mijlociu.

Inainte de orice, sa explic ce e cu za’atarul asta: un amestec de condimente – ierburi aromatice (oregano, cimbrisor, maghiran), seminte de susan prajite si sare, extrem de folosit in bucatariile din Orientul Mijlociu.  Se foloseste in tot felul de retete – pe fasii de pita stropite cu putin ulei de masline si date la cuptor, in combinatie cu labneh sau alte branzeturi sau in retete cu carne.  Asa cum este si reteta mea de pui la cuptor.

Dilema oricarei gospodine, ce sa mai faci ceva bun – si simplu, si repede, si ieftin, si deosebit….- cred ca stiti despre ce vorbesc. Asa am ajuns eu sa caut vreun condiment mai interesant pentru a face simplele pulpe la cuptor mai deosebite si aromate.  Pulpele sunt foarte aromate si toate condimentele sunt la locul lor. Va recomand sa incercati neaparat.

Daca vrei sa faci condimentul la tine in bucatarie, iata ce ai de facut si care sunt ingredientele:

2 lingurite oregano uscat
2 lingurite maghiran uscat
2 lingurite cimbru uscat
1 lingura patrunjel uscat
1/2 lingurita sare
1 lingura rasa boia dulce (sau sumac)
coaja rasa de la 1 lamaie (uscata)
40 gr susan

Puneti toate ingredientele in masina de cafea si mixati pana condimentul devine pudra. Pastrati za’atar intr-un borcan inchis.

Daca v-a placut reteta de astazi, Pui Za’atar la cuptor, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close