Pui Yakitori sau frigarui de pui cu sos Yakitori, este un preparat de origine japoneza. Incearca aceasta reteta de pui si te vei indragosti pe loc!
Pui Yakitori
Porţii: 4
Calorii: 333kcal
Echipament
- Gratar
- scobitori pentru frigarui
Ingrediente
Pui
- 500 g pulpe superioare de pui taiat in bucati mici
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita susan
- 1 ceapa verde toccata
Sos
- 1/4 cana sos de soia
- 1/2 cana apa
- 1/4 cana zahar brun
- 2 lingurite usturoi pisat
- 2 lingurite ghimbir
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura otet de orez
- 1 1/2 lingura amidon de porumb
Mod de preparare
- Puneti puiul pe frigarui si condimentati cu sare si piper si cu ajutorul unei pensule ungeti cu ulei
- Pregatiti gratarul cu o caldura medie
- Frigeti puiul cate 4 minute pe fiecare parte. Cu o pensula ungeti puiul cu sos si mai frigeti-l inca 2 minute pe fieare parte.
- Ungeti din nou puiul cu sos si mai lasati-l pe gratar pentru inca 1 minut pe fiecare parte
- Ungeti pentru ultima data puiul cu sos. Presarati semintele de susan si ceapa verde apoi serviti.
Notes
- Se serveste cu salata proaspata verde.
- Avem pentru tine si o alta reteta de frigarui cu pui aici.