Pui Yakitori

564

Pui Yakitori sau frigarui de pui cu sos Yakitori, este un preparat de origine japoneza. Incearca aceasta reteta de pui si te vei indragosti pe loc!

Print Recipe

Pui Yakitori

Preparare10 mins
Timp de gătire25 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Japoneza
Cuvânt cheie: frigarui cu pui, reteta culinara, reteta japoneza, usor de gatit
Porţii: 4
Calorii: 333kcal

Echipament

  • Gratar
  • scobitori pentru frigarui

Ingrediente

Pui

  • 500 g pulpe superioare de pui taiat in bucati mici
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita susan
  • 1 ceapa verde toccata

Sos

  • 1/4 cana sos de soia
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana zahar brun
  • 2 lingurite usturoi pisat
  • 2 lingurite ghimbir
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb

Mod de preparare

  • Puneti puiul pe frigarui si condimentati cu sare si piper si cu ajutorul unei pensule ungeti cu ulei
  • Pregatiti gratarul cu o caldura medie
  • Frigeti puiul cate 4 minute pe fiecare parte. Cu o pensula ungeti puiul cu sos si mai frigeti-l inca 2 minute pe fieare parte.
  • Ungeti din nou puiul cu sos si mai lasati-l pe gratar pentru inca 1 minut pe fiecare parte
  • Ungeti pentru ultima data puiul cu sos. Presarati semintele de susan si ceapa verde apoi serviti.  

Notes

  • Se serveste cu salata proaspata verde.
  • Avem pentru tine si o alta reteta de frigarui cu pui aici.
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close