Pui Yakitori sau frigarui de pui cu sos Yakitori, este un preparat de origine japoneza. Incearca aceasta reteta de pui si te vei indragosti pe loc!
Este un fel de mâncare japoneză format din bucăți mici de carne de pui înșirate pe frigărui (skewers) și gătite pe grătar. „Yakitori” se traduce în limba japoneză ca „pasăre friptă” și este o alegere populară în Japonia pentru o gustare sau o masă ușoară.
Carnea de pui pentru Yakitori este de obicei tăiată în bucăți mici, cu dimensiunea aproximativă a unei mușcături. Este înșirată pe frigărui de bambus sau metalice. Friptura este apoi gătită pe grătar sau într-un cuptor cu cărbuni, cu un sos dulce-sărat de soia și mirin. Acesta se aplică în mod regulat pe carne în timpul gătirii.
Yakitori este adesea servit în restaurante japoneze ca aperitiv sau ca fel principal, acompaniat de orez, salată sau alte preparate japoneze. Este o alegere populară și în afara Japoniei, în special în restaurantele japoneze și asiatice.
Cum a aparut reteta?
Pui Yakitori
Echipament
- Gratar
- scobitori pentru frigarui
Ingrediente
Pui
- 500 g pulpe superioare de pui taiat in bucati mici
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita susan
- 1 ceapa verde toccata
Sos
- 1/4 cana sos de soia
- 1/2 cana apa
- 1/4 cana zahar brun
- 2 lingurite usturoi pisat
- 2 lingurite ghimbir
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura otet de orez
- 1 1/2 lingura amidon de porumb
Mod de preparare
- Puneti puiul pe frigarui si condimentati cu sare si piper si cu ajutorul unei pensule ungeti cu ulei
- Pregatiti gratarul cu o caldura medie
- Frigeti puiul cate 4 minute pe fiecare parte. Cu o pensula ungeti puiul cu sos si mai frigeti-l inca 2 minute pe fieare parte.
- Ungeti din nou puiul cu sos si mai lasati-l pe gratar pentru inca 1 minut pe fiecare parte
- Ungeti pentru ultima data puiul cu sos. Presarati semintele de susan si ceapa verde apoi serviti.
Notes
- Se serveste cu salata proaspata verde.
- Avem pentru tine si o alta reteta de frigarui cu pui aici.