Pui umplut cu ceapa caramelizata

182

 

Pui umplut cu ceapa caramelizata

Preparare15 mins
Timp de gătire45 mins
Timp total1 hr
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 2 linguri unt nesarat
  • 4 cepe mari, tocate solzisori
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru proaspat tocat
  • 2 linguri vin alb sec sau otet balsamic
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 120 ml stock de legume sau apa
  • 4 piepti de pui fara piele sau os
  • 2 lingurite usturoi pudra
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 130 g branza gruyere sau mozzarella, razuita
  • 4 linguri parmezan proaspat razuit

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Intr-o tigaie incapatoare topeste untul la foc mediu.
  • Adauga ceapa, sare si piper dupa gust, si cimbru proaspat. Amesteca si prajeste 5-8 minute pana cand ceapa se inmoaie.
  • Dati focul mai incet si mai prajiti pana cand ceapa se caramelizeaza frumos.
  • Adauga putina apa calda sau stock daca lichidul din tigaie se evapora. Asta pentru ca ceapa sa nu se arda.
  • Adauga vinul sau otetul balsamic. Lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa usor.
  • Pune usturoiul si mai prajeste 1 minut. Opreste focul si lasa la racit.
  • Taie pieptul de pui pentru a forma buzunare la interior.
  • Condimenteaza carnea, atat la exterior cat si la interior, cu sare, piper, usturoi pudra si cimbru uscat.
  • Umple buzunarele cu 1-2 linguri de ceapa caramelizata.
  • Pune si branzeturile in interior si inchide buzunarele cu scobitori.
  • Incinge ulei intr-o tigaie si prajeste pieptul cate 4 minute pe fiecare parte.
  • Aseaza puiul in tava de cuptor, varsa sosul ramas din tigaie si de la ceapa, peste acesta. Presara cimbru proaspat
  • Dati la cuptor 15-20 de minute sau pana cand puiul este facut dupa placul vostru.
  • Indepartati scobitorile si serviti pachetelele cu salata proaspata.
  • Pofta buna!

Pui umplut cu ceapa caramelizata si branzeturi – un preparat usor de realizat, suculent si cu un gust deosebit de bun.

Astazi va povestesc cum o banala ceapa calita un pic altfel, netraditional, va poate adauga un plus de aroma, gust si culoare la o gramada de mancaruri pe care obisnuiti sa le faceti. Da! Este vorba despre – ceapa caramelizata! Puteti folosi la caramelizare atat ceapa rosie, cat si alba sau obisnuita, fara probleme.

In primul rand, trebuie sa te inarmezi cu rabdare. Nu ai cum sa fortezi lucrurile, insa asteptarea merita din plin. Pune untul la topit in tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa si amesteca bine astfel incat sa o aceperi in unt. Amesteca la fiecare 5-10 minute si ai mare grija sa nu arda.

In primele 10 minute, ceapa va deveni transparenta. Dupa 20 de minute, feliile vor incepe sa se caramelizeze – iti vei da seama si dupa culoare si dupa miros. Ajusteaza flacara daca simti ca e prea tare. Dupa alte 10 minute va fi caramelizata complet. Pe fundul tigaii se va forma un strat de zahar caramelizat, dar este normal sa se intample asta, asa ca nu te panica.

Uneori, in unele retete, nimic nu e mai bun decat ceapa caramelizata. Bulb banal si piscator, care nu e recomandat a fi savurat inainte de o intalnire, de serviciu, dimineata sau cand vrei sa mergi in oras.

Adica mananci ceapa si te inchizi in casa. Insa nu e cazul sa faci asa odata ce ai la indemana ceapa caramelizata.

Alte retete cu ceapa caramelizata

Daca v-a placut reteta de astazi, pui umplut cu ceapa caramelizata, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close