Pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon

339

Pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon

Preparare20 mins
Timp de gătire40 mins
Timp total1 hr
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: branzeturi frantuzesti, cartofi la cuptor, piept de pui, piept de pui umblut, pui invelit in bacon
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 4 piepti de pui, fara piele sau os
  • 60 g crema de branza
  • putin ulei
  • 35 g branza cheddar
  • 35 g mozzarella
  • 2 lingurite patrunjel tocat
  • 1/4 lingurita usturoi pudra
  • sare si piper dupa gust
  • 8 felii bacon
  • 450 g cartofi albi, mici, taiati in doua
  • patrunjel pentru ornat

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius
  • Cu un cutit ascutit creaza in fiecare piept un buzunar, pentru umplere.
  • Intr-un castron mic amestecati crema de branza, branza cheddar, mozzarella taiata cubulete mici, patrunjel si pudra de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • Umpleti fiecare piept de pui cu acest mix de branza.
  • Condimentati pieptul cu sare si piper si inveliti-l in doua felii de bacon, pe fiecare.
  • Tava de copt se pregateste cu hartie de copt.
  • Asezati puiul si cartofii in tava, pulverizari ulei peste cartofi si presarati sare si pier.
  • Tava se da la cuptor pentru 40 de minute.
  • Cand timpul a trecut, se presara patrunjel si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon, cu cartofi la cuptor. Un preparat pe care cei mici, si nu numai, il vor adora.

Este foarte simplu de pregatit si credeti-ma se consuma foarte repede. Puteti pregati si o salata verde langa, sau o salata de rosii cu ulei de masline. 

O alta varianta de pregatire a pieptului de pui este puiul Saltimbocca. Va las aici reteta de pregatire.  Saltimbocca este un fel de mancare tipic italienesc si initial se facea doar din vitel, dar acum se foloseste si pieptul de pui. Mie imi place mai mult cu piept de pui, si se face si mai repede:) , ceea ce e un avantaj deoarece mai tot timpul suntem grabiti.

Stim cu totii ca pieptul este cea mai putin gustoasa parte a puiului si din fericire exista nenumarate modalitati de preparare. Trebuie sa-ti lasi imaginatia la joaca. Si ce altceva poate fi mai simplu de rapid decat cartoful la cuptor?! Merge perfect cu orice fel de carne ai in congelator.

Pregatit si un sos Tzatziki pentru un rezultat fresh de pui umplut cu branzeturi. Aveti aici reteta mea.

Iar daca v-ati saturat de retetele traditionale de pui, incercati bucataria asiatica. O sa va surprinda placut. Iata cateva idei:

  • Pui cu sos de portocale, in stil asiatic

  • Pui cu mango

  • Piept de pui cu miere

  • Pui Yakitori

Pofta mare!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close