Pui toscan cu sos de branza, ciuperci si spanac
Porţii: 4
Ingrediente
- 4 buc piept de pui, fara piele
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri unt
- 225 g ciuperci, feliate
- 1 lingura faina
- 2-3 catei de usturoi, tocati
- 120 ml stock de pui sau legume
- 175 ml smantana lichida
- 35 g parmezan razuit
- 130 g spanac
- 45 g rosii uscate in ulei, tocate
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare
- Incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare. Condimenteaza puiul, pe ambele parti, cu sare si piper.
- Prajeste puiul cate 4-5 minute pe fiecare parte.
- Scoate puiul pe o farfurie, acoper-o si pastreaz-o la cald. Sterge tigaia cu hartie
- Topeste untul in tigaie si prajeste ciupercile 5-6 minute.
- Adauga usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
- Pune faina si amesteca bine.
- Adauga stocul de pui si smantana lichida. Lasa-l sa dea in clocot, condimenteaza cu sare si piper.
- Pune parmezanul, spanacul si rosiile uscate. Lasa la fiert pana cand spanacul se inmoaie.
- Opreste focul, pune pieptul de pui in sos, acopera-l bine si presara patrunjel proaspat.
- Sunteti gata de servit. Pofta buna!
Pui toscan cu sos de branza, ciuperci, rosii uscate si spanac. O minunatie de reteta cu ingrediente simple si la indemana, care te va duce cu gandul la vacantele petrecute in Italia. Gata in numai 35 de minute. Acest preparat va trece imediat in topul preferintelor culinare.
In timp ce acest fel de mancare este fabulos asa cum este, puteti adauga alte ingrediente pentru a personaliza aromele dupa gustul tau.
- Proteine: Schimbati pieptul de pui cu pulpele de pui, carne de curcan sau cotletele de porc pentru o aroma diferita.
- Legume: Simtiti-va liber sa folositi alte tipuri de legume, cum ar fi kale, dovlecei, anghinare sau ardei gras prajit.
- Arome: Adaugati masline, fulgi de ardei , pancetta gatita sau fasole alba.
- Ierburi: Incercati busuioc proaspat sau oregano in loc de patrunjel.
- Branza: In loc de parmezan, incercati sa folositi mozzarella, fontina, asiago sau romano.
Tips!
- Daca nu aveti spanac proaspat, cel congelat merge perfect la acest preparat.
- Pentru o aroma mai bogata, razuiti parmezanul si nu folositi parmezan deja razuit.
- Puteti pune orice fel de ciuperci, chiar si chiuperci la conserva.
- Preparatul se pastreaza la frigider pana la 3 zile. Se va incalzi usor la cuptor sau in 1-2 minute la microunde. Anu se congela, deoarece textura sosului se va descompune.
- Puteti servi pui toscan cu sos de branza, alaturi de un bol de orez, cartofi copti, piure de cartofi sau paste.
- Daca nu va place puiul prajit in ulei de masline, inlocuiti-l cu ulei de floarea soarelui. Uleiul de masline incins, chiar daca este mai sanatos, are un gust aparte si nu este pe placul tuturor.