Pui Tetrazzini – paste cu pui si ciuperci la cuptor

274

Pui Tetrazzini - paste cu pui si ciuperci la cuptor

Preparare15 mins
Timp de gătire45 mins
Timp total1 hr
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: fel principal, paste cu ciuperci, paste la cuptor, pui cu paste, pui la cuptor, pui tetrazzini, reteta cina, reteta ieftina, reteta pranz, reteta simpla
Porţii: 8

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 340 g paste (spaghetti)
  • 6 linguri unt
  • 1 ceapa tocata fin
  • 350 g ciuperci feliate
  • 30 g faina
  • 2 lingurite usturoi, pisat
  • 350 ml stock de pui
  • 100 g parmezan ras
  • 115 g crema de branza
  •  sare si piper dupa gust
  • 350 g carne de pui fiarta si rupta fasii
  • 100 g mazare
  • 65 g pesmet
  • frunze de patrunjel tocat
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Pregateste o tava pentru copt si unge-o cu putin ulei.
  • Fierbe pastele intr-o oala mare cu sare, conform instruntiunilor de pe ambalaj.
  • Topeste 4 linguri de unt, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Pune ceapa si prajeste-o 3-4 minute, pana cand se inmoaie.
  • Puneti ciupercile si mai prajeste 5 minute.
  • Puneti usturoiul si mai prajiti 30 de secunde. Adauga faina si mai gateste 1 minut.
  • Incet, pune in 2 transe stock-ul de pui si amesteca constant. Lasati la fiert 3-4 minute pana cand sosul se ingroasa usor.
  • Indeparteaza tigaia de pe foc, pune parmezanul, crema de branza, sare si piper. Amesteca.
  • Scurge pastele de apa si pune-le intr-un castron. Toarna peste puiul, sosul din tigaie si mazarea.
  • Aseaza amestecul in tava pentru cuptor, intr-un strat egal.
  • Topeste si restul de unt, pune pesmetul si amesteca. Presara acest amestec peste pastele din tava.
  • Dati la cuptor 20-25 de minute, sau pana cand pesmetul devine crocant si bronzat frumos.
  • Scoateti tava de la cuptor, presarati patrunjel proaspat tocat, lasati la odihnit 5 minute si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Pui Tetrazzini – paste cu pui si ciuperci la cuptor, o reteta italiana delicioasa, aromata si suculenta. Este preparatul perfect atunci cand aveti multi invitati la masa. Astfel ii puteti multumi atat pe cei mari cat si pe cei mici. Puiul cu paste este mereu combinatia perfecta, simpla si rapida. Oricand ai pui ramas prin frigider, nu ramane decat sa-l amesteci cu crema de branza, ciuperci si paste.

Tips pentru un pui Tetrazzini
  • Poti folosi orice tip de pui gatit: fiert, prajit, fript etc. Trebuie doar taiat fasii sau tocat.
  • Acest preparat poate fi pregatit cu 8 ore inainte de a-l baga la cuptor. Se pastreaza la frigider si se scoate cu o ora inainte de copt, pentru a ajunge la temperatura camerei.
  • Poti folosi orice fel de ciuperci, chiar si cele de la conserva.
  • Nu trebuie sa fierbeti mazarea, ea se va gati la cuptor.
  • Se pastreaza la frigider pana la 3 zile. Se incalzeste la cuptor sau in portii mici la microunde.
  • In locul puiului poti pune bucati de carne de curcan sau chiar carnaciori feliati.
  • Ca si paste poti fierbe spaghetti, linguine, fettuccine, penne, farfalle sau macaroni.
  • Inlocuieste pesmetul cu felii de mozzarella. Va iesi o bunatate.

Pentru si mai multe delicii italienesti da un ochi din lista de aici!

Daca v-a placut reteta de astazi, Pui Tetrazzini, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

 

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close