Pui Tempura

17

Pui tempura o reteta crocanta din piept de pui dupa o metoda japoneza. Se poate servi ca fel principal alaturi de salata si sosurile tale preferate.

Tempura este o metodă japoneză de prăjire în care alimentele sunt acoperite într-un aluat special și prăjite până se rumenesc. Pentru Tempura de pui, cel mai des se folosește pieptul de pui fără piele și dezosat. Cunoscute și sub numele de Toriten, aceste fâșii ușoare și crocante de pui prăjit sunt mâncare stradală populară în sudul Japoniei.

Cum poti obtine cea mai buna tempura de pui? Asigura-te ca amesteci bine faina cu amidonul alimentar inainte de a adauga oul si apa minerala. Acest lucru ajuta la aerarea aluatului, la o textura mai usoara si crocanta. De asemenea nu omiteti sa puneti cateva cuburi de gheata in apa minerala.

Cat timp prajim fasiile de pui? Acest pui se prajeste imediat, in doar 5 minute, cate 2 minute si jumatate, maxim 3, pe fiecare parte. Scurgeti bine de ulei dupa prajire.

Care este diferenta dintre metoda tempura si metoda katsu?

Tempura și Katsu sunt ambele metode japoneze de prăjire, dar există diferențe notabile între ele. Pui Katsu se face prin acoperirea fâșiilor de pui cu făină, scufundarea într-o spălare de ouă, apoi în cele din urmă acoperirea cu pesmet panko. Rezultatul este super crocant, datorită pesmetului de panko. Tempura are o textură și o senzație în gură mai ușoara, mai aerisita decât katsu.

Pui Tempura

Preparare10 mins
Timp de gătire6 mins
La marinat30 mins
Timp total46 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Bucătaria: Japoneza
Cuvânt cheie: ce este tempura, cum facem pui tempura, fast food, marinada pentru pui, metoda japoneza pentru pui, pui crispy, pui crocant, pui crocant tempura, pui in stil japonez, pui marinat, pui tempura, reteta cu piept de pui, reteta tempura
Porţii: 4

Ingrediente

Pentru marinada

  • 700 g piept de pui fara os si piele
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 catei usturoi, zdrobiti
  • chimbir macinat dupa gust
  • piper pudra dupa gust

Aluat pentru tempura

  • 100 g faina
  • 1 ou mediu
  • 50 g amidon
  • sare dupa gust
  • 300 ml apa minerala foarte rece cu 3 cuburi de gheata in ea
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Taie fasii subtiri pieptul de pui.
  • Amesteca ingredientele pentru marinada intr-un castron.
  • Pune fasiile de pui in masinada si lasa pe masa 30 de minute. Se poate da si peste noapte la frigider.
  • In alt castron amestecati faina, amidonul si sare.
  • Pune oul si amesteca cu un tel mic.
  • Toarna putin cate putin apa minerala, amestecand in continuu, pana cand obti un aluat mai subtire decat cel de clatite. Nu va speriati daca face cocoloase, asa se intampla la tempura.
  • Puneti ulei intr-o tigaie adanca si dati la incins, pana ajunge la 175 grade Celsius.
  • Daca ati tinut puiul la frigider, scoateti-l din timp pentru a ajunge la temperatura camerei inainte de prajire. În ambele cazuri marinada este aproape complet absorbită de carne
  • Pune aluatul tempura peste fasiile de carne si amesteca cu o lingura.
  • Scoateti cu mana fasii si dati la prajit. Prajiti in transe si nu aglomerati tigaia.
  • Prajiti pentru cca 5-6 min.
  • Scoateti fasiile prajite pe prosoape pe hartie pentru surplusul de ulei sau intr-o sita.
  • Puiul tempura se serveste fierbinte, cu salata si sosurile tale preferate.
  • Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi, Pui tempura , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close