Pui Tandoori – reteta indiana

124

Pui Tandoori

Preparare5 mins
Timp de gătire35 mins
la marinat2 hrs
Timp total2 hrs 40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Indiana
Cuvânt cheie: marinada pentru pui, pui in stil indian, Pui Tandoori, pulpe marinate, reteta cu pui, reteta indiana
Porţii: 4

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 250 g iaurt grecesc
  • sucul stors de la 1 lime
  • 1 catel usturoi pisat
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 1 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita turmenic macinat
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-un castron mare pune toate ingredientele si amesteca-le.
  • Scufunda pulpele de pui in aceasta marinada si da-le la frigider pentru 2 ore.
  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Pregateste o tava pentru copt.
  • Scoate pulpele din marinada si sterge-le.
  • Dati pulpele la cuptor pentru 20 de minute pe fiecare parte.
  • Se serveste cu felii de lime si runze de coriandru, alaturi de garnitura ta preferata.
  • Pofta buna!

Pui Tandoori este o mâncare indiană ce conține bucăți de pui marinate într-un amestec de iaurt și condimente și gătite la grătar sau cuptor.

Tradițional, acesta este un fel de mâncare uscat. Nu are sos și este servit cu zeamă de lămâie sau lime și câteva frunze de coriandru.

Un tandoor este un cuptor cilindric din lut, îngropat parțial în pământ. Are un design conic și fundul este umplut cu cărbune care radiază căldură în sus. Intensitatea căldurii atinge temperaturi de până la 250°C. Astfel ,sunt folosite bucăți de pui cu os, pentru că au mai multă carne decât un file și rămân mai suculente. Suprafața va fi prăjită imediat, oferind o crustă super crocantă și un plus de frăgezime în interior.

Delicioasa pâine indiană naan, ce însoțește felul de mâncare, este pregătită în același cuptor tandoor, deși atât puiul tandoori, cât și pâinea naan pot fi coapte și într-un cuptor obișnuit.

Stiati ca…

Istoria spune că puiul tandoori a existat din timpul Imperiului Mogul (1526-1857), când a fost felul de mâncare preferat pentru ospețe regale. Abia în secolul al XX-lea, a devenit un fel de mâncare al oamenilor de rând. Atunci un bucătar din regiunea Peshawar din India britanică (acum Pakistan) l-a adăugat în meniu și i-a asigurat popularitatea.

Dacă vrei să mănânci acest fel de mâncare precum o fac indienii, vei savura tandoori cu ceapă crudă, o felie de lime și niște coriandru proaspăt. Pentru o masa completa poti pregati un orez cu legume cu curry.

Daca v-a placut reteta de astazi , pui Tandoori,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close