Pui piri-piri
Ingrediente
- 4 pulpe inferioare de pui
- 8 linguri sos piri-piri
- 1/2 lamaie
- 2-3 linguri ulei
- patrujel sau coriandru tocat
Pentru condimentul piri-piri
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita chili
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita fulgi de ceapa uscata
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita ghimbir pudra
Mod de preparare
- In rasnita se macina toate ingredientele pentru condiment.
- Se adauga peste ele uleiul si sucul de la lamaie. Se amesteca bine.
- Se toarna condimentul peste pulpe si se maseaza bine. Daca aveti timp se lasa cateva ore sa se marineze.
- Incinge cuptorul la 220 grade Celsius.
- Dati pulpele la cuptor pentru aprox. 45 minute.
- Scoateti pulpele intr-un castron mare, turnati sosul piri-piri peste ele si masati-le pentru a le acoperi bine.
- Presarati patrunjel tocat deasupra.
- Lasati la odihnit 5-10 minute si serviti.
- Pofta buna!
Pui piri-piri, un preparat de te lingi pe degete, la propriu! Marineaza carnea in condimentul traditional portughez pentru un rezultat extraordinar. Ca sa nu cumparati din comert gata facut, o sa va las mai jos si reteta pentru sosul piri-piri:
Ingrediente
4 catei usturoi, tocati
1 lingurita paprika afumata
1 legatura coriandru
cateva frunze de busuioc
60 ml ulei de masline
zeama de la o lamaie
sare dupa gust
1 lingurita ghimbir razuit
Mod de preparare
-
Pune toate ingredientele intr-un blender si mixati pana cand ajungeti la consistenta dorita.
-
Pastrati sosul in recipient de sticla, la frigider.
Veti obtine o masa delicioasa fara prea mare efort, va asigur! Puteti pregati puiul si cu o seara inainte. Trebuie doar scos din frigider cu ceva timp inainte de gatire, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Din Africa în casa ta: rețeta sosului piri piri
Denumit astfel după o plantă cultivată inițial în Mozambic de către exploratorii portughezi, piri piri reprezintă acel sos delicios de care nu te vei mai sătura. Unul dintre principalele sale avantaje este reprezentat de faptul că ai posibilitatea de a-l adapta gusturilor tale. Poti sa schimbi cantitățile sau sa modifici condimentele.
Marea provocare a acestui sos este că devine de-a dreptul înnebunitor atunci când e preparat cu un soi de ardei iute numit „ochi de pasăre” african, o varietate de Capsicum chinense. Dacă nu ai călătorit însă de curând prin Africa și nu cunoști pe nimeni care să se „plimbe” pe continentul negru, să știi că poți concepe sosul piri piri cu orice varietate de ardei iute sau chili.
Daca v-a placut reteta de astazi, Sos piri-piri, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.