Pui picant cu miere si legume

365

 

Pui picant cu miere si legume

Preparare20 mins
Timp de gătire45 mins
Timp total1 hr 5 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: internationala
Cuvânt cheie: carne de pui, legume la tigaie, pui picant, reteta cu pui, reteta internationala, reteta simpla, sos cu miere
Porţii: 4

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui superioare (cu piele si os)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita piper rosu
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 8 cartofi mici taiati in doua
  • 3 morcovi medii taiati feliute
  • 3 lingurite miere
  • 4 lingurite sos Sriracha
  • 2 catei usturoi taiati

Mod de preparare

  • Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius
  • Intr-un bol mic se amesteca o jumatate de lingurita de sare, usturoiul pudra, piperul negru si rosu. Cu acest amestec se freaca bine puiul pe ambele parti.
  • Intr-o tigaie (pe care o veti baga mai tarziu in cuptor), incingeti uleiul de masline la flacara medie.
  • Puneti carnea cu pielea in jos si prajiti-l pentru 7-8 minute
  • Indepartati tigaia de pe aragaz, scoateti puiul si adaugati legumele, peste care veti pune o jumatate de lingurita de sare si piper. Se amesteca totul foarte bine
  • Intr-un bol mic se amesteca mierea si sosul de sriracha. Pastrati doua lingurite din acest mix intr-un alt bol mic. 
  • Adaugati si usturoiul in sosul ramas. Asezati puiul in tigaie peste legume si cu o pensula, puneti din mixul miere-usturoi.
  • Puneti tigaia in cuptor pentru 20-25 de minute apoi scoateti carnea.
  • Puiul se acopera repede cu o folie de aluminiu pentru a ramane fierbinte.  Legumele vor ramane la cuptor pentru inca 10-15 minute .
  • Sosul miere-sriracha se pune cu ajutorul unei pensule peste pui inainte de servire
  • Pofta buna!

Pui picant cu miere si legume, inca un preparat in stil asiatic care surprinde placut de fiecare data cand este servit.

Carnea de pui este cea mai consumata carne la nivel mondial, in ultimii 50 de ani productia a crescut cu 200%. De ce ne place carnea de pui?

Este o carne alba, frageda, cu mai putina grasime si acizi grasi saturati decat carnea rosie, cu un continut mare de proteine de calitatea intai, usor de gatit si pe gustul multor persoane.

Avantajul este ca grasimea de pui se concentreaza in piele si imediat sub piele, de aceea este usor de eliminat. Este o grasime bogata in acizi grasi mononesaturati (similari cu cei din uleiul de masline). Insa conteaza ce bucata de carne alegem, nu e totuna daca e vorba de piept, aripioara sau pulpa de pui.

In 100g carne avem:
  • pentru piept- 25g proteine, 4,5g grasime, aprox 150cal si 1-2 mg fier
  • pentru pulpe- 22g proteine, 9g grasime, 200cal si de 4 ori mai mult fier fata de pieptul de pui
  • despre aripioare nu e mare lucru de spus. Sunt de 3-4 ori mai bogate in grasime decat pulpele si putina carne. Dar asta nu le impiedica sa fie delicioase.

Preparatele cu carne de pui sunt numeroase. Cea pe care v-am prezentat-o mai sus, pui picant cu miere si legume, vine cu un plus datorita sosului dulce picant.

Cauta mai multe preparate cu pui aici!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close