Pui Pad Thai

206

 

Pui Pad Thai

Preparare20 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Thailandeza
Cuvânt cheie: mancare thailandeza, paste de orez, pui cu paste, pui in stil asiatic, pui in stil thailandez, pui pad thai, reteta asiatica, reteta fara grasimi
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 lingura ulei vegetal
  • 400 g piept de pui feliat subtire
  • 200 g tofu taiat cubulete
  • 2 lingurite usturoi zdrobit
  • 2 oua batute
  • sare si piper dupa gust
  • 65 g morcov razuit
  • 225 g noodles de orez
  • 125 g germeni de fasole
  • 2 fire ceapa verde tocata mare
  • frunze de coriandru tocate
  • 50 g alune coapte
  • felii de lime si ierburi proaspete pentru servit (optional)

Pentru sos

  • 2 linguri sos de peste
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1 lingura suc de lime
  • 2 lingurite unt de arahide
  • 2 linguri apa
  • 30 g ketchup

Mod de preparare

  • Puneti toate ingredientele pentru sos intr-un castron si amestecati-le bine. Pastrati sosul la frigider pana la servire.
  • Condimentati fasiile de pui cu sare si piper.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajiti-l intr-un singur strat. (cate 4-5 minute pe fiecare parte).
  • Puneti tofu peste pui si mai prajiti 3-4 minute.
  • Adauga si usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
  • Scoate pe o farfurie si pastreaza la cald.
  • Fierbe pastele de orez conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Pune ouale batute in tigaia in care s-a prajit puiul si prajeste-le 3-4 minute amestecand ocazional pentru a le face jumari.
  • Pune inapoi in tigaie puiul, tofu si amesteca.
  • Adauga morcovul razuit si mai prajeste 2-3 minute.
  • Cand sunt gata, pastele se scurg bine de apa si se pun si ele in tigaie impreuna cu germenii de fasole, sosul, coriandru si ceapa verde. Amesteca ocazional pentru 1-2 minute apoi opreste focul.
  • Imparte puiul pad thai in farfurii, presara alune si ierburi proaspete. Aseaza 1-2 felii de lime pe marginea farfuriei.
  • Sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Pui Pad Thai este o minunatie de reteta thailandeza, fara grasimi, perfecta pentru sezonul de vara si nu numai. Foarte usor de realizat, iar toate ingredientele se gasesc cu usurinta in magazinele cu specific asiatic.

Thailanda are o bucatarie deosebit de jucausa si inovatoare.  Felurile de mancare sunt preparate cu grija pentru a stimula toate simțurile. Gusturi contrastante, arome intense si o abundenta de culori si texturi, toate aceste caracteristici fiind definitorii pentru bucataria thailandeza. Elementele de baza precum sarat, dulce si iute sunt rearanjate la nesfarsit in numeroase configuratii, fiecare fel de mancare bucurandu-se de propria sa balanta.

Timp de preparare pui Pad Thai
  • Pregatesti ingredientele in 15 minute.
  • Gatesti totul 20 minute.
  • Petreci in bucatarie, in total, 35 minute.
Pui Pad Thai: Sfaturi de servire

Daca vrei sa obtii un preparat usor-picant, adauga in reteta un praf de chilli.  Serveste preparatul cald la masa de pranz sau la cina.

Garnituri potrivite
  • Salata proaspata.

Preparatul este traditional thailandez, iar gustul confirma acest lucru din plin. Faptul ca puiul Pad Thai este un preparat exotic nu trebuie sa te sperie. Este foarte usor de preparat, iar ingredientele iti sunt la indemana. Dureaza maxim 30 de minute să termini de preparat de la cap la coada, asadar e o reteta rapida si delicioasa, cred eu si destul de sanatoasa, dar nu sunt nutritionist. In Thailanda o gasesti atat in restaurante, dar si street food, preparata pe loc, in fata ta.

Daca v-a placut reteta de astazi aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close