Pui mexican Tinga

293

Pui mexican Tinga

Preparare15 minutes
Timp de gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: gogosari in sos de rosii, pui cu sos picant, pui in stil mexican, pui tinga, reteta mexicana, sos picant
Porţii: 5

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie tocata
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 2-4 ardei chipotle
  • 450 g rosii in sos
  • 235 ml stock de pui
  • 3 linguri miere
  • chimion pudra dupa gust
  • oregano uscat
  • 750 g carne de pui fiarta si rupta fasii
  • 1 frunza de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Incinge uleiul intr-o oala la foc mediu si prajeste ceapa 5 minute.
  • Adauga usturoiul si mai prajeste 1 minut.
  • Transfera totul intr-un blender.
  • Tot in blender adauga ardeiul, rosiile, stock-ul de pui, miere, chimion, oregano
  • Mixeaza pana obti un sos. Transfera sosul inapoi in oala.
  • Adauga puiul si frunza de dafin si fierbe tot 5 minute la foc mediu spre mare.
  • Indeparteaza frunza de dafin, opreste focul si potriveste mancarea cu sare si piper.
  • Pofta buna!

Pui mexican Tinga, cu sos bogat in rosii si chilli, gata in numai 30 de minute. Perfect pentru tacos, quesadilla, nachos, etc.

Totul in Mexic este colorat puternic, de la florile din jungla tropicala din Yucatán la paturile in culori vesele tesute de femei indiene in piata bisericii din Oaxaca. Aceasta splendoare de culori se extinde pana in bucatarie; rosul puternic al sosului salsa se intrepatrunde cu guacamole verde si tacos galben-aurii.

Desi diferentele dintre farfuriile colorate mexicane pline de iuteala divina si simplitatea altor bucatarii par multe, iubirea fata de bucataria mexicana este de inteles. Fasolea, branza topita si tocanele sunt familiare papilelor gustative europene. Si ca si mexicanii de rand, europenilor le plac sosurile si condimentele. Nu este de mirare ca restaurantele mexicane au fost populare in Europa inca din anii 1980.

10 condimente si ierburi pentru stimularea metabolismului si arderea mai eficienta a grasimilor

Bunele maniere la masa mexicana

In general, mexicanii sunt politicosi si respectuosi, mai ales la masa. Sa nu fii surprins daca ti se adreseaza cu „usted” (dumneavoastra), forma politicoasa a pronumelui „tu” in spaniola. Manierele la masa sunt considerate importante. Pe langa regulile generale, internationale – fara coate pe masa, mainile deasupra mesei si nu ne jucam cu mancarea – mexicanii adera si la urmatoarele:

  • Ureaza-le celorlalti meseni „buen provecho” (pronuntat: bwen pro-VET-sjo) – pofta buna – inainte sa incepi sa mananci.
  • Ai fost invitat in casa cuiva? Poti sa intarzii jumatate de ora. Este nepoliticos sa vii prea devreme, regula fiind sosirea un pic mai tarziu decat ora stabilita.
  • Doar barbatii pot tine un toast.
  • Tacos si flautas sunt mancate cu mana.
  • Tortillas si salsa sunt deseori asezate in centrul mesei. Toata lumea poate lua ce pofteste.

Daca v-a placut reteta de astazi, pui mexican Tinga, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close