Pui marinat si ananas la gratar

152

Pui marinat si ananas la gratar

Preparare10 mins
Timp de gătire15 mins
la marinat4 hrs
Timp total4 hrs 25 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: ananas la gratar, aripioare de pui, marinada pentru pui, pui cu ananas, pui la gratar, pulpe superioare de pui, reteta cu pui marinat, reteta de weekend

Echipament

  • Gratar

Ingrediente

Pentru marinada

  • 2-3 ardei chipotle tocati marunt
  • 1 ceapa mica alba, tocata marunt
  • 350 ml bere
  • 60 ml otet balsamic
  • 60 ml cidru de mere
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 linguri sirop de artar sau zahar
  • 1/2 lingurita sare

Pentru pui

  • 8 pulpe superioare fara piele si os
  • 8 felii de ananas de la conserva sau proaspete

Mod de preparare

  • Intr-un castron mare amesteca toate ingredientele pentru marinada.
  • Pregateste 2 castroane sau 2 pungi mari cu fermoar.
  • Pune feliile de ananas intr-o punga, pune jumatate din cantitatea de marinada si inchide punga.
  • Din cantitatea ramasa de marinada pastreaza deoparte o ceasca. O veti folosi mai tarziu.
  • Pune puiul in cea de-a doua punga, adauga marinada si inchide fermoarul.
  • Pastreaza cele 2 pungi la frigider pentru 4 ore.
  • Cand timpul aproape s-a scurs, scoate pungile de la frigider si lasa-le la temperatura camerei.
  • Incinge gratarul.
  • Scoate puiul si ananasul din pungi si scurgeti-le.
  • Cand gratarul este incins, frigeti puiul cate 5 minute pe fiecare parte.
  • Cu o pensula ungeti puiul cu marinada pastrata.
  • Scoateti puiul si acoperiti-l 5 minute pana la servire.
  • Intre timp facem si ananasul. Frigeti-l 1-2 minute pe fiecare parte.
  • Sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Pui marinat si ananas la gratar, pentru o farfurie vesela, estivala si delicioasa. Gustul dulce picant te va cuceri de la prima gustare.

Pregatirea mancarurilor pe gratar este o diversificare excelenta pentru zilele calde. Se intalnesc aici oamenii care se iubesc, mananca mancarea care le place si vorbesc despre lucruri care le plac. Idila. Ananasul la grătar este o mâncare cu care veți uimi stomacurile celor dragi.

Ananasul este un fruct pe care il poti savura in orice forma si combinatie. Crud, este dulce si suculent, si vine cu un pachet bogate de magneziu si vitamina C, vitaminele B1 si B6, cupru si fibre.

Dincolo de utilizarea lui evidenta in deserturi ( tarte, placinte, inghetate, salate) dulceata ananasului isi are loc si in alte feluri de mancare.

Ananasul contine o anumita enzima vegetala care digera proteinele. Atunci, consumat impreuna cu mesele bogate in carne, ajuta sistemul digestiv sa prelucreze mai usor cantitatile crescute de alimente.

Daca pentru reteta de mai sus folosesti ananas proaspat taiat, atunci cand il frigi pe gratar il poti unge cu putina miere. Acest lucru nu este obligatoriu.

Marinada

Stiati ca vechii romani au inceput sa foloseasca carnea de marinata? Ca marinada, au folosit sare marina, care a fost diluata cu apa si inmuiata in carne din marinada preparata. Au trecut ani si oamenii au inceput sa foloseasca toate ingredientele noi pentru a face o marinada.

Mai amintim inca de acele vremuri in care stramosii nostri nu si-au putut imagina o marinada fara otet. Otetul poate sa inmoaie fibrele din carne si, dupa ce o parte din carne ramane intr-o astfel de marinada, produsul finit este mai delicat si mai suculent. Astazi, o varietate de produse sunt folosite pentru marinada, se adauga diferite condimente si verdeata. Pentru diferite tipuri de carne se utilizeaza o marinada diferita si se folosesc perioade diferite de imbatranire a carnii. Marinada bine preparata poate dezvalui gustul carnii gatite.

Daca v-a placut reteta de astazi, pui marinat si ananas la gratar, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close