Pui in stil peruvian

134

 

Pui in stil peruvian

Preparare20 mins
Timp de gătire1 hr 20 mins
La marinat2 hrs
Timp total3 hrs 40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Peruviana
Cuvânt cheie: pui in stil peruvian, pui intreg la cuptor, reteta cu pui marinat, reteta peruviana, sos cremos, sos de smantana, sos pentru pui
Porţii: 6

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Pentru pui marinat

  • 1 pui intreg ( cca 2,5 kg)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 5 catei usturoi pisati
  • 1 lingura zeama de lime
  • 1 lingura sos Aji Amarillo sau sriracha
  • 2 lingurite sos Aji Panca sau paprika afumata
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita sare mare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita miere

Pentru sos

  • 80 ml smantana
  • 80 ml maioneza
  • 1 jalapeno fara samburi, tocat marunt
  • frunze de coriandru tocate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite suc de lime
  • 1 catel usturoi pisat
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita miere
  • 1 lingurita sos aji amarillo (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un castron amesteca bine toate ingredientele pentru marinada.
  • Pune puiul intr-o punga cu fermoar si toarna marinada peste el.
  • Inchide fermoarul si freaca bine puiul.
  • Dati punga cu pui si marinada la frigider pentru cel putin 2 ore.
  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Scoate puiul din marinada si leaga-i picioarele si aripile cu sfoara.
  • Dati puiul la cuptor pentru 1h si 20 de minute, sau pana cand termometrul in interiorul puiului indica temperatura de 73-75 grade celsius.
  • Daca puiul se arde tare la suprafata, acopera-l cu folie de aluminiu.
  • Opreste cuptorul, scoate tava si lasa puiul la odihnit 5 minute.
  • Pentru a pregati sosul, pune toate ingredientele intr-un bender si mixeaza pana cand obti un sos cremos.
  • Serveste puiul cu sosul de smantana.
  • Pofta buna!

Pui in stil peruvian, marinat intr-o varietate de ierburi si condimente. Pentru o masa speciala si irezistibila, serveste cu sosul cremos de smantana.

Aceasta reteta este foarte simpla si ingredientele le gasim in fiecare bucatarie. Sosurile aji amarillo si aji panca, sunt doua sosuricu specific peruvian. Le puteti inlocui cu alt sos sriracha si paprika afumata daca nu aveti drum la supermarket. Eu le-am gasit la raionul cu produse mexicane si nu sunt scumpe deloc. Dar nu-ti face griji daca nu gasesti sosurile, puiul va iesi excelent si cu cele 2 inlocuitoare pe care le-am mentionat.

In America de Sud, ardeii Aji Amarillo sunt cu adevarat indragiti datorita gustului fructat extraordinar. Sunt de culoare galben-portocaliu stralucitor si au o aroma delicioasa unica, care este diferita de cea a majoritatii celorlalti ardei iuti.

Pudra de ardei Aji Amarillo este ideala pentru peste, legume si carne alba sau ca baza pentru mancaruri si sosuri. Proaspat, Aji Amarillo este utilizat in mod traditional pentru ceviche de peste din America de Sud.

Pentru un gust si mai minunat, lasa puiul la marinat peste noapte, sau pregateste-l dimineata pentru seara. Ai grija ca marinada sa ajunga si sub pielea puiului. Reteta asta este foarte simpla, practic nu ai mai nimic de facut. Blender-ul si cuptorul vor face treaba in locul tau. Tu insa vei primi toate laudele. Daca ai acasa, poti pregati puiul si la rotisor.

Daca v-a placut reteta de astazi, Pui in stil peruvian , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close