Pui diablo dulce-picant

122

Pui diablo cu sos dulce picant

Preparare5 mins
Timp de gătire15 mins
La marinat30 mins
Timp total50 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: internationala
Cuvânt cheie: marinada pentru pui, pui cu orez, pui cu salata, pui cu sos, pui marinat, pui simplu, reteta cu piept de pui, reteta simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 120 ml sos picant la alegere
  • 235 g smantana
  • 120 ml ketchup
  • 60 ml miere
  • paprika afumata dupa gust
  • 2 lingurite chimion
  • 4 buc piept de pui
  • 2 linguri ulei
  • 4 catei usturoi, pisati
  • ceapa verde tocata pentru ornat (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un castron amesteca sosul picant, ketchup, miere, smantana, paprika si chimion.
  • Intr-o punga care se inchide ermetic puneti puiul.
  • Toarna jumatate din cantitatea de sos peste pui si freaca-l bine.
  • Inchide punga si da-o la frigider pentru 30 de minute. Pastreaza restul de sos pentru mai tarziu.
  • Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu.
  • Prajeste puiul pe amble parti, dupa placul tau.
  • Pune sosul ramas, intr-o oala mica si incalzeste-l putin.
  • Serveste puiul cu sos deasupra, ceapa verde presarata si orez, cartofi etc. la alegere.
  • Pofta buna!

Pui diablo cu sos dulce picant, numai bun pentru pranz sau cina. De asemenea merge perfect si in sandwich sau pachetelul pentru birou.

Tips!
  • Prajeste bucatile de pui la foc mediu, deoarece sosul contine miere si se poate arde foarte usor.
  • Arunca sosul in care ai marinat carnea. Foloseste-l pe cel pus deoparte pentru servire.
  • Poti marina carnea in acest sos pana la 24 de ore. Nu sari peste acest pas, este foarte important! Chiar si 30 de minute sunt suficiente pentru a da un gust deosebit carnii.
  • Daca isi plac sosurile picante, pune mai mult in acest amestec.
  • Poti servi preparatul cu orez, salata proaspata, legume, cartofi wedges la cuptor, etc.
  • Daca va raman bucati de carne, preparati pentru mai tarziu sendwich-uri sau wrap-uri. Sunt delicioase si le puteti servi la birou, picnic-uri,  la o seara de film in familie.
  • Pentru aceasta reteta am folosit pieptul de pui dar merge foarte bine si cu pulpe superioare, de exemplu.

Da, stim cu totii: pieptul de pui e fad. Defectul lui este, de fapt, atuu-ul! Asta pentru ca putem sa ne jucam cu el in bucatarie cum vrem, si ii dam exact gustul pe care il dorim. Acesta absoarbe ca un burete gustul ingredientelor din mancarurile pe care le preparam.

Daca v-a placut reteta de astazi, Pui diablo, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close