Pui cu sos de mustar

566

 

Pui cu sos de mustar

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de pui, ieftin si gustos, piept de pui, pui cu sos de mustar, reteta rapida, reteta simpla, sos cu carne
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 4 catei de usturoi, tocat fin
  • 60 ml apa
  • 120 ml smantana
  • 1 lingura mustar
  • ierburi uscate la alegere

Mod de preparare

  • Condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper si lasa-l deoparte pentru moment.
  • Intr-o tigaie incapatoare incinge 1 lingura de ulei si untul, la foc mediu.
  • Puneti pieptul la prajit timp de 10-12 minute, pana cand se maroneste putin pe ambele parti. Cand este gata, se scoate pe o farfurie.
  • In aceiasi tigaie, mai pune o lingura de ulei si prajeste ceapa pana se caramelizeaza usor, aprox. 2 minute.
  • Puneti usturoiul si mai prajeste 1 minut.
  • Adauga apa, smantana si mustarul. Amesteca si lasa la fiert 3-4 minute.
  • Adaugati ierburile si condimentati cu sare si piper.
  • Puneti inapoi carnea, amestecati-o bine in sos, mai lasa la fiert inca 2 minute.
  • Se serveste cald, alaturi de un bol de orez sau legume la cuptor.

Pui cu sos de mustar un preparat fraged si suculent, pentru pranz sau cina. Gata in numai 30 de minute, cu ingrediente simple si la indemana. Se serveste cu orez, piure de cartofi, cartofi la cuptor sau pur si simplu alaturi de o salata verde.

Pieptul de pui este econom, se gateste usor si este foarte sanatos. Daca folositi pulpe de pui, pentru un gust mai bogat, faceti o marinada, lasati-le la frigider cel putin o ora sau peste noapte. Pentru a fragezi carnea de pui, faceti o marinada simpla din mustar iute, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, patrunjel. Veti crea o crema cu care veti unge bine carnea. Inainte de a o gati, sterge marinada cu prosoape de hartie.

In cazul in care uleiul si tigaia se innegreste din cauza prajelii, cel mai bine e sa o spalati inainte de a face sosul de mustar.

Iata cum poti sa gatesti un orez simplu, pentru o garnitura cremoasa

Ingrediente

  • 200 g orez (la alegere)
  • 800 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 g smantana, cascaval ras, parmezan, crema de branza, la alegere
  • 30 g unt
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Spala orezul in 3-4 ape reci pentru a indeparta amidonul.
  • Intr-o oala puneti orezul, sarea si cantitatea de apa rece, la fiert.
  • Lasa-l sa fiarba cca 15 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Amesteca ocazional ca sa nu se prinda.
  • Stingeti focul si scurge orezul de apa.
  • Adauga untul peste orez cat este fierbinte, pentru a se topi.
  • Pune acum si branzeturile/ smantana, la alegere.
  • Presara patrunjel proaspat tocat si sunteti gata de servit.

In cazul in care doresti un orez mai cremos, nu-l scurge de apa in care a fiert. Garnitura de orez este potrivita pentru orice tip de friptura cu sau fara sos.

Sper ca retetele mele de astazi iti sunt de folos. Urmareste-ne si pe Facebook pentru si mai multe idei si retete minunate.

Spor la gatit pui cu sos de mustar si garnutura de orez cremos.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close