Pui cu pesto, mozzarella si rosii la cuptor

420

Pui cu pesto, mozzarella si rosii la cuptor

Preparare5 mins
Timp de gătire35 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: pasta pesto, piept de pui, pui cu mozzarella, pui la cuptor, reteta simpla, sanatos si gustos
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 1 lingura ulei de masline
  •  sare si piper dupa gust
  • 1lingura unt topit
  • 2-3 catei usturoi, pisati
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • patrunjel sau busuioc tocat
  • 60 ml stock de pui sau apa
  • 65 g pesto
  • 65 g mozzarella razuita
  • 130 g rosii cherry taiate in doua

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pieptul de pui se freaca bine cu sare si piper pe toare partile.
  • Incinge uleiul de masline la foc mediu, si prajeste carnea cate 3 minute pe fiecare parte.
  • Pregateste vasul pentru cuptor. Unge bine peretii acestuia cu ulei.
  • Transfera pieptii de pui in vas.
  • Intr-un castron mic amestecati untul topit, usturoiul, stock-ul de pui, pasta pesto si zeama de lamaie.
  • Turnati mixul peste pui.
  • Dati la cuptor 25 de minute.
  • Presarati acum mozzarella peste pui si mai lasati inca 5-10 minute pana cand aceasta se topeste.
  • Cand preparatul este gata, se lasa cateva minute la odihnit, se presara verdeata deasupra si se aranjeaza rosiile.
  • Sunteti gata de servit.

Pui cu pesto, mozzarella si rosii la cuptor , un prefarat foarte simplu si deloc pretentios. Gata in numai 40 de minute, sanatos si gustos.  Se poate servi alaturi de o portie de orez, fasole verde sau cartofi la cuptor.

Pieptul este partea cu cel mai putin gust dintr-un pui, tocmai de aceea va indemn sa preparati sosuri aromate si gustoase pentru servirea lui. Reteta pe care tocmai v-am prezentat-o este ideala pentru pranz sau cina. Daca doriti, din rosii puteti prepara o salata usoara cu putin ulei de masline. Sau, pregatiti un dressing pentru bruschette. Vezi reteta de friptura cu dressing de bruschette.

O alta reteta pe care vi-o recomand este cea din piept de pui cu sos de lamaie si usturoi. Partea versatila a pieptului este ca absoarbe aromele la fel de bine ca… un burete. Orice mirodenii ati folosi, el va iesi delicios.

Piept de pui cu guacamole, pentru iubitorii de pasta de avocado. O reteta fara carbohidrati, sanatoasa pentru tine si pentru familia ta. Chiar daca nu esti la regim si nu urmezi o dieta, te invit sa o incerci.

O alta varianta de pregatire a pieptului de pui este puiul Saltimbocca. Va las aici reteta de pregatire.  Saltimbocca este un fel de mancare tipic italienesc si initial se facea doar din vitel, dar acum se foloseste si pieptul de pui. Mie imi place mai mult cu piept de pui, si se face si mai repede:) , ceea ce e un avantaj deoarece mai tot timpul suntem grabiti.

Spor la gatit piept de pui cu pesto!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close