Pui cu morcov - Piure bebe +6 luni
Echipament
- Blender
Ingrediente
- 100 g piept de pui
- 1 morcov
- 1 lingurita ulei de masline
Mod de preparare
- Morcovul se taie felii rotunde si se pune la fiert 15 minute.
- Pieptul de pui se taie si el cubulete si se pune la fiert 15 minute.
- Puneti in blender puiul fiert si morcovul. Adaugati o lingurita de ulei de masline si mixati pana cand obtineti un piure fin si pufos.
- Adaugati o lingurita din apa unde a fiert puiul, daca trebuie a subtiati piureul.
Pui cu morcov, un piure simplu pentru diversificarea alimentatiei bebelusului tau.
Majoritatea medicilor recomanda ca primele mese ale bebelusilor sa fie cu legume, cu pauze de 3 pana la 5 zile intre ele pentru a se evita aparitia eventualelor alergii. Urmeaza introducerea proteinelor si a fructelor, respectand regula pauzei. Citeste aici despre regula de 4 zile. In aceasta logica, carnea poate fi introdusa in intervalul 6-8 luni. Discuta si cu medicul pediatru, in functie de particularitatile de sanatate si dezvoltare ale copilului.
Organizatia Mondiala a Sanatatii, American Academy of Pediatrics si UNICEF spun ca poti introduce carnea in alimentatie inca de la 6 luni. Cel mai simplu este sa o pui in blender si sa faci o pasta, alaturi de legume. Inceaca pui cu morcov, e usor de acceptat datorita morcovului dulce.
Recomandarea lor este fundamentata de faptul ca in carne se gaseste fier, vitamina B12 si zinc, care sunt foarte usor asimilabile de organismul bebelușului. Este o perioada in care cei mici au foarte mare nevoie de fier. Rezervele cu care s-au nascut s-au cam epuizat si exista riscul de aparitie a anemiei.
Carnea pe care o introduci in dieta bebelusului tau trebuie sa fie proaspata, din surse sigure. Ea trebuie servita gatita la temperaturi potrivite pentru a se evita contaminarea cu salmonella, E colli sau alte bacterii.
Gatirea se va face prin fierbere, la aburi sau la cuptor. Prajirea in baie de ulei nu este o optiune pentru copii atat de mici.