Pui caprese cu rosii, mozzarella si busuioc

318

Pui caprese cu rosii, mozzarella si busuioc

Preparare10 minutes
Timp de gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: dieta keto, marinada pentru pui, piept de pui, pui caprese, pui cu busuioc, pui cu mozzarella, pui cu rosii, pui la cuptor, pui la gratar, reteta cu pui, sanatos si gustos
Porţii: 4

Echipament

  • gratar sau cuptor

Ingrediente

  • 4 piepti de pui mici
  • 4 felii mozzarella
  • 4 felii rosii, taiate rotund
  • busuioc tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • otet balsamic
  • condimente uscate : oregano, busuioc, sare, piper, usturoi pudra

Mod de preparare

  • Incinge gratarul din curte sau de aragaz, la foc mediu.
  • Unge pieptii de pui cu ulei de masline, presara condimente uscate pe ambele parti.
  • Frige carnea pe gratar cate 3-5 minute pe fiecare parte, sau dupa plac.
  • Cand puiul este aproape gata, aseaza pe fiecare bucata cate o felie de mozzarella si mai lasa la foc inca 1-2 minute pana cand aceasta incepe sa se topeasca usor.
  • Scoate bucatile de pui pe un platou.
  • Aseaza cate o felie de rosie, deasupra, mai condimenteaza cu sare si piper.
  • Presara busuioc proaspat tocat si stropeste cu putin otet balsamic.
  • Sunteti gata d servit! Pofta buna!

Pui caprese cu rosii, mozzarella si busuioc, un fel principal gata in numai 20 de minute, sanatos, fara grasimi si gustos. O reteta interpretata dupa salata caprese, care contine trei dintre ingredientele enumerate mai sus, adica rosii, mozzarella si busuioc. Sunt sigura ca v-ati dat seama din denumire ca este o reteta inspirata din bucataria italiana, pe care eu o ador.

Mare lucru nu am ce sa va spun despre aceasta reteta. Se face extrem de simplu si este extraordinar de gustoasa. Lista de ingrediente nu este foarte lunga. Ai nevoie doar de 4 ingrediente principale si niste condimente dupa gust, pe care sunt sigura ca le aveti fiecare dintre voi in bucatarie.

Puiul caprese este o idee perfecta de pranz sau chiar cina, pentru ca este destul de lejera. Se poate pregati chiar si atunci cand inviti prieteni la masa si vrei sa ii servesti cu ceva mai special. Cu minim de efort poti sa impresionezi pe oricine. Puiul fraged si suculent este acompaniat perfect cu busuioc proaspat si usturoi. Iar mozzarella topita deasupra, ei bine, este ,,cireasa de pe tort”, cum s-ar zice. Pur si simplu incoroneaza tot preparatul.

Se poate servi simplu, fara nicio garnitura sau cu piure din cartofi, o salata, o portie mica de paste, legume la cuptor sau un orez fiert simplu.

Poti pregati si o marinada simpla. 3 linguri de ulei de masline, 1 ceapa mica si 4 catei de usturoi taiate marunt. Puiul se pune intr-o punga, se adauga marinada si se lasa totul la frigider pentru 2 ore.

Daca v-a placut reteta de astazi, biscuiti in forma de ou pentru masa de Paste , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close