Profiterol cu somon si crema de branza

560

 

Profiterol cu somon si crema de branza

Preparare30 minutes
Timp de gătire45 minutes
Timp total1 hour 15 minutes
Fel de mâncare: aperitiv, gustare
Cuvânt cheie: aperitiv, coji profiterol, gustare, masa festiva, profiterol, somon cu crema de branza
Porţii: 25 buc

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Pentru coji

  • 115 g unt nesarat
  • 235 ml apa
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 4 oua mari

Pentru umplutura

  • 230 g somon afumat, taiat cubulete mici
  • 225 g crema de branza
  • 240 ml smantana lichida de gatit
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 lingurite marar, proaspat tocat
  • un praf de paprika afumata

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 215 grade Celsius si pregateste tava pentru copt cu hartie.
  • Topiti untul inr-o cratita medie, la foc mediu.
  • Cand acesta s-a topit, adaugati apa si lasati sa dea in clocot.
  • Puneti faina, toata o data si amestecati bine, fara sa formati cocoloase, timp de 20 de secunde.
  • Luati acum o spatula de cauciuc si continuati sa amestecati aluatul inca 30 de secunde.
  • Transferati aluatul intr-un castron mare si lasati-l la racit cca 20 de minute, sau pana cand acesta este cald la atungere.
  • Spargeti cate un ou in aluat si amestecati bine dupa fiecare.
  • Puneti aluatul intr-un pos si formati cojile in tava, lasand 2-3 cm intre fiecare.
  • Dati la cuptor 10 minute la 215 grade Celsius, apoi reduceti caldura la 190 de grade, cu ventilatie, si mai lasati 10-15 de minute. Nu deschideti usa cuptorului in timpul de coacere, riscati ca aceastea sa se desumfle.
  • Scoateti tava de la cuptor si lasati cojile sa se raceasca complet.
  • Odata racite, cu un cutit foarte bine ascutit, taiati-le la jumatate, , dar nu de tot, pentru a forma buzunarele ce urmeaza umplute.
  • Pregatim acum umplutura. Puneti in vasul robotului de bucatarie crema de branza. Mixati-o la viteza medie cateva minute.
  • Puneti smantana lichida si un praf de sare. Continuati sa mixati la vitexa medie spre mare inca 3-4 minute sau pana cand spuma sta in picioare.
  • Indepartati bolul robotului si puneti bucatelele de somon. Se amesteca cu o spatula de cauciuc.
  • Adaugati mararul tocat si paprica.
  • Odata amestecate bine ingredientele, crema se transfera in pos.
  • Umpleti cojile cu aceasta crema de branza si somon.
  • Se pastreaza la frigider pana la servire. (maxim 3 zile)
  • Pofta buna!

Profiterol cu somon si crema de branza un aperitiv pe cat de spectaculos pe atat de delicios. Aceste mici gogosi cu somon sunt tare bine primite de invitati, in plus, nu este deloc greu sa le pregatesti. Aceasta reteta a intrat cu usurinta in topul aperitivelor preferate.

Aceste coji  trebuie sa fie rumene (nu palide), tari, crocante, uscate si goale in interior. Ele se vor inmuia rapid dupa umplerea cu crema de branza. Cojile de choux neumplute se pot pastra si 2 saptamani in cutii de carton inchise ermetic asezate in camara. Toata lumea are impresia ca e foarte greu sau chiar imposibil sa faci choux aceste coji. Se crede ca e o reteta complicata, ca nici nu trebuie sa respiri pentru a nu se lasa cojile.

Nimic mai fals! Nu este nicio mare filosofie, trebuie doar sa aveti incredere in voi, iar daca va ajuta puteti prepara cojile cu o seara inainte. Singurul lucru care ne poate strica reteta ar fi sa punem prea multe oua in aluat si acesta sa fie prea moale. Un aluat moale se va intinde in timpul coacerii, iar choux-urile vor iesi plate si necrescute.

Verificati mereu consistenta! Trebuie sa fie  un aluat lucios si fin, insa care sa nu cada cu usurinta din lingura. Sincer, e mai bine sa aveti un aluat ceva mai vartos decat unul curgator. Din punctul meu de vedere acesta este singurul pas mai complicat.

Vezi aici alte idei de aperitive gustoase

Sa aveti spor la gatit profiterol cu somon si crema de branza 😉

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close