Prajitura cu porumb si miere, un desert dulce- sarat
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 160 g faina
- 135 g malai fin
- 1 praf de copt
- putina sare
- 235 ml lapte gras
- 100 g porumb dulce, la conserva
- 2 oua
- 30 g miere
- 60 ml ulei
Pentru sirop si ornat
- 30 ml miere
- fulgi de sare
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Puneti la incalzit, in cuptor, tigaia sau tava pentru prajitura.
- Intr-un castron amestecati toate ingredientele uscate: faina, malai, praf de copt, putina sare.
- In castronul mixerului puneti laptele, porumbul dulce, 30 g miere, ouale si uleiul. Mixati totul 30 de secunde.
- Faceti o gaura in faina si turnati lichidul obtinut.
- Cu o spatula amestecati totul foarte bine, pana obtineti un aluat lipicios.
- Scoateti tigaia din cuptor si ungeti-o bine cu 2 linguri de ulei.
- Turnati aluatul in tigaie si intindeti-l cu spatula, uniform.
- Dati prajitura la cuptor pentru 20-25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea in centrul ei. Cand scoabitoarea iese curata, prajitura este gata.
- Dati la microunde mierea pentru sirop, cateva secunde pentru a se subtia usor.
- Scoateti prajitura de la cuptor, turnati mierea calda deasupra si ungeti-o bine cu o pensula.
- Presarati fulgii de sare.
- Lasati 15 minute la odihnit si sunteti gata de servit.
Prajitura cu porumb si miere, un desert dulce- sarat, gata in numai cateva minute. Ingredientele sunt simple si la indemana.
Aceasta prajitura este foarte populara in America dar si in Turcia. In limba engleza se numeste cornbread
si exista o multime de moduri de preparare.
Cand reteta a aparut pentru prima data, in America, a fost destul de simpla, deoarece la momentul respectiv, resursele erau limitate. Dar, in timp, a devenit din ce in ce mai bogata, pe masura ce au fost disponibile mai multe resurse. Am aflat acest lucru cercetand retete de ` cornbread` care dateaza din secolul al XVII-lea pana la altele mai moderne din secolul al XX-lea. Facand acest lucru am putut vedea ce s-a schimbat la reteta si ce a ramas. Cel mai mare lucru pe care l-am gasit a fost ca versiunile timpurii nu erau la fel de aromate, bazandu-se mult pe ingrediente precum untul si ouale. La inceputul anilor 1800, drojdia si faina au fost adaugate la reteta, ceea ce face ca prajitura sa dureze mai mult. In anii 1800, lucruri precum zaharul si sifonul au fost adaugate la reteta, pentru a o face mai aromata.
Europenii care locuiau in America, au fost primii care au modificat reteta. Au facut-o pentru a se simti ca acasa, in America. Adaptarea lor a reflectat stilul de gatit al natiunilor lor de origine. Au facut acest lucru adaugand ingrediente pe care le-au adus din strainatate, cum ar fi graul.
Incearca si tu reteta zilelor noastre, de prajitura cu porumb si miere 😉