Prajitura cu portocala si marmelada

29

 

Prajitura cu portocala si marmelada

Preparare1 hr 10 mins
Timp total1 hr 10 mins
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: ceva dulce, desert, desert cu portocale, prajitura cu marmelada, prajitura cu portocala
Porţii: 10

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 200 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 4 portocale
  • 200 g zahar brun
  • 6 linguri cu varf de marmelada
  • 4 oua mari
  • 200 g faina
  • 50 g migdale rasnite

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 180 de grade celsius. Unge cu unt, pe toate partile, o tava rotunda pentru blat
  • Taiem 2 portocale in felii rotunde.
  • Presaram 4 linguri de zahar pe fundul tavii, in mod egal, si asezam feliile de portocala. ( se aseaza suprapus)
  • Untul se bate cu zaharul ramas pana devine pufos.
  • Punem 3 linguri de marmelada, continuam sa batem pana la incorporarea completa, apoi adaugam ouale.
  • Punem acum faina, migdalele rasnite si un praf de sare.
  • Stoarcem cele 2 portocale ramase si turnam zeama in aluatul cu unt.
  • Turnam incet aluatul in tava si lasam la cuptor 50 de minute sau pana cand blatul s-a aurit. Poti incerca si tehnica cu scobitoarea.
  • Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit cateva minute.
  • Cu foarte mare atentie, rasturnati prajitura cu fundul in sus pe o farfurie intinsa. (feliile de portocala de pe fundul tavii sunt acum deasupra in farfurie)
  • Cu ajutorul unei scobitori de frigarui, intepam usor prajitura.
  • Pregatim si glazura. Intr-o oala mica puneti restul de marmelada cu apa, si incalziti-o usor.
  • Cu ajutorul unei linguri turnam glazura penste toata suprafata prajiturii.
  • Se serveste calda sau rece, cu iaurt, smantana sau inghetata.

Prajitura cu portocala si marmelada, o reteta care te va cuceri de la citirea ingredientelor. Poate fi preparata de oricine, foarte usor.

Prajiturile cu portocala sunt deserturile noastre preferate, si bineinteles, cele care se termina rapid.

Este delicioasa rece, vara si iarna la temperatura camerei cu o cana de ceai fierbinte. Unul dintre acele deserturi pe care le folosesti mereu ca termen de comparatie, atunci cand incerci o noua reteta.

Portocalele sunt fructele care ne aduc aminte cu drag de perioada frumoasa a copilariei noastre cand asteptam sarbatorile de iarna in miros de brad si de portocala. Aceste citrice sunt de mai multe tipuri, toate fiind utilizate in multe industrii si mai ales in cea gastronomica. Mai mult de 50 % dintre produsele de patiserie – cofetarie au in compozitia lor sau ca ingrediente principale portocala, indiferent daca vorbim despre pulpa, seminte, suc sau coaja. Portocala este un citric extrem de versatil, de la ea utilizandu-se absolut tot.

Un citrice hibrid este portocala dulce, o combinatie dintre fructele – pomelo si mandarine. Chiar daca vorbim despre mandarine, portocale dulci, portocale acre sau clementine, cert este ca toate aceste citrice sunt ingredientele ideale pentru prepararea torturilor, a prajiturilor, a gemurilor, a dulcetii, a fursecurilor, a biscuitilor etc

In functie de tipul portocalelor, gustul lor poate varia de la dulce la foarte dulce, la dulce – acrisor si chiar la amarui. In cofetarie sucul si coaja de portocale sunt utilizate pentru aroma. Citricele se adauga in prajituri atat uscate sau confiate cat si in stare cruda.

Surprinde-i pe cei dragi cu aceasta prajitura cu portocala si marmelada.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close