Prajitura cu matcha si migdale

412

Prajitura cu matcha si migdale

Preparare7 minutes
Timp de gătire45 minutes
Timp total52 minutes
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: aperitiv delicios, desert, desert cu migdale, desert rapid, prajitura cu matcha
Porţii: 12

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 125 ml ulei de masline extra virgin
  • 120 ml lapte de migdale, neindulcit
  • 2 oua
  • 165 g migdale rasnite
  • 80 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri pudra matcha
  • 2 pliculete praf de copt
  • putina sare

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Tava pentru prajitura se va unge cu unt sau ulei, si se va aseza pe fundul ei, hartie de copt.
  • Intr-un castron amestecati bine uleiul, laptele, ouale si vanilia.
  • Intr-un alt castron amestecati bine migdalele, faina, zaharul, praful de copt, pudra matcha si putina sare.
  • Acum turnati ingredientele lichide peste cele solide si cu o spatula de cauciuc, amestecati bine.
  • Aluatul se aseaza in tava pentru copt si se da la cuptor 45 de minute. Verificati cu scobitoarea.
  • Cand este gata, se scoate si se mai lasa in tava inca 10 minute pentru a se raci.
  • Se scoate din tava si se lasa complet la racit.
  • Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
  • Pofta buna!

Prajitura cu matcha si migdale, un desert deloc complicat, iar ingredientele sunt gasite usor, in aproape toate supermarket-urile din oras. Preparatele ce contin aceasta pulbere minune, au intr-adevar o culoare superba!!!

In tendinte, tot ce este vechi, este readus la viata. Cea mai la moda revenire este ceaiul matcha. Despre matcha se vorbeste de secole intregi, insa abia recent a invadat cafenelele urbane si este folosit in tot felul de retete.

Matcha este „perla” ceaiurilor verzi japoneze si provine din aceeasi planta din care provine tot ceaiul verde – Camellia sinensis.
Ceea ce face diferenta de calitate intre ceaiul verde obisnuit si Matcha este faptul ca planta pentru ceai Matcha incepe sa fie umbrita cu 3-4 saptamani inainte de recoltare, acest proces facandu-o sa isi schimbe culoarea si sporindu-i cantitatea de aminoacizi si substantele nutritive.
Ceaiul verde mai este denumit si ceai nefermentat sau ceai virgin, deoarece procesul natural de fermentatie este oprit. Imediat dupa ce a fost cules, frunzele sunt trecute prin abur, apoi sunt uscate si rulate astfel impiedicandu-se fermentarea. Dupa aceea, aceste frunze intregi de ceai numite „tencha” sunt macinate cu pietre si transformate intr-o pulbere fina; in timpul procesarii sunt si decorticate, astfel fiindu-le modificata si aroma.

Incearca si tu reteta mea de prajitura cu matcha si migdale! Nu vei regreta nicio clipa timpul petrecut in bucatarie!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close