Porumb copt cu unt aromat
Echipament
- Gratar
Ingrediente
- 30 g unt moale
- usturoi pudra
- chilli
- sare si piper dupa gust
- ierburi la alegere
- 4 porumbi
Mod de preparare
- Incinge gratarul la foc mediu spre mare.
- Intr-un castron amesteca untul cu toate celelalte ingrediente.
- Coace parumbul pe gratar cca 8-10 minute, intorcandu-l la cateva minute pe fiecare parte.
- Cand este gata, se aseaza pe o farfurie si cat este inca fierbinte se acopera bine pe toate partile cu unt aromat.
- Lasa-l la odihnit cateva minute si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Porumb copt cu unt aromat, preparat la gratar numai bun de servit cu prietenii intr-o zi de weekend. Cu doar cateva ingrediente, o minunatie de aperitiv.
Porumbul copt se poate face natur, fara a adauga absolut nimic. Dar va asigur ca acesta are o savoare aparte daca folosim un pic de unt, ierburi aromatice, chili, usturoi etc.
De obicei fierb mai mult porumb decat mancam intr-o zi si ceea ce ramane in plus merge la frigider, in pungi sau caserole de plastic. Cand mi-e pofta de un porumb copt ajunge sa deschid frigiderul.
Aceasta reteta de porumb copt este pur orientativa, fiecare dintre voi putand sa o adapteze in functie de gust. Poti folosi acest porumb copt si ca garnitura pentru felurile principale cu carne.
Porumbul copt este o delicatesa pentru cei care vor sa isi aminteasca gustul copilariei petrecute la tara, la bunici. Gustul boabelor de porumb coapte, uneori aproape arse poate fi obtinut insa si acasa, fie ca stai la bloc sau la curte.
Cel mai bun porumb pentru copt
Cel mai bun porumb pentru copt este cel care este inca “in lapte”. Cea mai buna metoda pentru a vedea daca stiuletii sunt buni pentru copt este incercarea cu varful degetului. Daca apasand pe graunte iese un lichid albicios si laptos, inseamna ca porumbul este numai bun pentru copt.
Stiuletii se pot coace in mai multe feluri: direct in jar , pe gratar, in cuptor, in folie de aluminiu sau intr-o tigaie. Cel mai bun porumb copt este acela pregatit in jar sau pe gratar. In ce priveste gustul, cel facut la gratar sau direct pe jar va avea o aroma data de crusta pe care o va avea stiuletele usor ars, care ii va lipsi celui facut in folie de aluminiu sau in cuptor.
In cazul in care ai ales sa ii faci pe gratar, ai grija sa pui porumbul abia dupa ce gratarul este fierbinte. Pe gratar stiuletii pot fi asezati fie infipti in bete pentru frigarui, fie inveliti in folie de aluminiu, fie ca atare. Dupa ce i-ai pus la copt, invarte-i pe toate partile, in asa fel incat sa se coaca uniform.
Daca v-a placut reteta de astazi, porumb copt cu unt aromat, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.