Porc cu sos chile verde
Ingrediente
Pentru carne de porc
- 1 lingura ulei vegetal
- 1,3 kg carne de porc, taiata cubulete
- sare si piper dupa gust
- 1 ceapa tocata solzisori
- 1 lingura usturoi pisat
- oregano uscat
- chimion
Pentru sos
- 650 g rosii verzi, fara coaja
- 4 ardei capia, verzi, taiati pe jumatate si curatati in interior
- 2 jalapenos, taiati pe jumatate si curatati in interior
- frunze de coriandru
- sare si piper dupa gust
- 475 ml stock de pui
- putin ulei
Pentru servit
- smantana
- chips de tortilla
- coriandru
Mod de preparare
Carnea
- Pregatim mai intai carnea de porc. Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Tigaia sau vasul il veti baga mai tarziu la cuptor.
- Condimentati carnea cu sare si piper.
- Prajiti carnea de porc ( in doua transe daca este nevoie), cate 3-4 minute pe fiecare parte.
- Cand ati terminat de prajit, indepartati excesul de grasime de la carne, lasand doar o lingura in tigaie. Carnea se transfera pe o farfurie.
- Prajiti ceapa 4-5 minute, apoi puneti si usturoiul si mai prajiti 30 de secunde.
- Condimentati cu sare, piper, oregano si chimion.
- Puneti din nou carnea in tigaie si mai lasati la foc mic inca 1 minut, amestecand bine pentru incorporarea condimentelor.
Sosul
- Coaceti legumele si indepartati coaja.
- Puneti legumele, coriandru, sare, piper si stock-ul de pui intr-un blender.
- Mixati pana cand obtineti o pasta.
Asamblarea
- Incinge cuptorul la 160 grade Celsius
- Puneti pasta din blender peste carnea din tigaie. Amestecati bine.
- Se da la foc pana la punctul de fierbere, la foc mediu.
- Acoperiti tigaia si dati la cuptor.
- Lasati la cuptor 2 ore si jumatate, 3 ore, sau pana cand carnea de porc devine foarte frageda.
- Se serveste cu smantana si chips-uri de tortilla.
Porc cu sos chile verde, un preparat mexican foarte delicios si usor de preparat. Sosul din rosii verzi, ardei si jalapeno, aduce un plus carnii.
Baza pentru chile verde este un tomatillo prajit si sos de chile numit salsa verde. Ingredientele Salsa verde includ de obicei supa de pui, tomatillos, usturoi, si chilis verde prajit. Retetele de chili verde apeleaza de obicei la o cantitate buna de gatire lenta, astfel incat aromele sa se poata intruni cu adevarat, rezultand un sos bogat si complex.
Orice reteta de chile verde poate fi consumata ca atare, dar unii consumatori prefera sa o manance impreuna cu tortillas sau chipsuri de tortilla, astfel incat sa nu piarda nicio picatura din acel delicios sos . Puteti, de asemenea, sa luati produsul final si sa-l infasurati intr-un taco sau burrito, sau puteti turna peste orez.
Puteti inlocui carnea de porc cu cea de pui, daca doriti un preparat mai usor de digerat. De asemenea merge foarte bine si cu cartofi copti.
Va las aici si reteta de stock de pui pentru acest preparat. Bineinteles ca puteti folosi simplu, apa, dar rezultatul nu va fi acelasi.
Un chili bun poate incalzi acele oase reci si, pentru a fi sincera, nu prea multe preparate pot lua locul unui castron bun de porc cu sos chile verde.