Placinta tamale

693

Placinta tamale

Preparare20 minutes
Timp de gătire55 minutes
Timp total1 hour 15 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: idei retete culinare, mancare gustoasa, reteta mexicana, tamale
Porţii: 6
Calorii: 487kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Umplutura

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 450 g carne tocata de vita ( slaba )
  • 1/2 ceapa tocata
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1 lingura condiment taco
  • 280 ml sos enchilada
  • 450 g fasole rosie fiarta ( puteti folosi si fasolea de la conserva )
  • 1 cana porumb (de la conserva)
  •  sare si piper dupa gust
  • putin ulei

Pentru mamaliga

  • 300 g malai
  • 1 ou
  • lapte
  • 1 cana branza cheddar
  • pentru topping : smantana, pasta de avocado

Mod de preparare

  • Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.  Pregatiti si tava pentru copt cu putin ulei
  • Intr-o tigaie mare incingeti putin ulei de masline si puneti carnea la prajit la foc mediu. Se condimenteaza cu sare sipiper.
  • Gatiti carnea pentru 4-5 minute, adaugati ceapa si continuati sa prajiti pentru inca 4 minute sau pana cand ceapa s-a inmuiat.
  • Adaugati usturoiul .
  • Dupa 30 de secunde, puneti si  condimentele taco, sosul de enchilada, fasolea si porumbul. Amestecati bine si mai gatiti totul pentru 5 minute.
  • Asezati acum mixul din tigaie in tava pentru copt.
  • Incepeti acum sa gatiti mamaliga. Cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati laptele si oul batut. 
  • Incorporati totul pana mamaliga are textura unei crème. Puneti si branza cheddar si amestecti bine totul.
  • Cu ajutorul unei spatula de cauciuc asezam mamaliga deasupra carnii acoperind totul.
  • Se da acum la cuptor pentru 40-45 de minute.
  • Cand preparatul este gata, se taie cubulete si se serveste cu smantana, avocado etc.

Placinta tamale – reteta culinara mexicana pentru pranz sau cina. Farfuriile mexicane sunt foarte colorate si pline de bunatati.

Mancarea autentica mexicana are o istorie veche de sute de ani; exista dovezi ca tara a fost locuita inca din anul 12.000 i.e.n. In perioada civilizatiei mayașe, aproximativ la inceputul erei noastre, toate culturile de porumb erau deja crescute.

Initial un fel de mancare mezoamericana, variatiile de tamale isi au originea inca de la 8000 pana la 5000 i.en, iar numele insusi este chiar inradacinat in cuvantul Nahuatl tamalli, adica „infasurat”.

Multi cred ca cele mai bune tamales provin din regiunea Oaxaca din Mexic, care are varianta proprie, cunoscuta sub numele de tamales oaxaqueños. Acestea difera de tamales standard de mlastina prin aluatul lor ușor mai dulce si mai umed, care este infasurat mai degraba in frunze de banane decat in ​​coji de porumb.

Oaxacan tamales ne bucura cel mai mult cu o umplutura de pui, dar exista literalmente sute de optiuni disponibile; cele populare includ rajas con queso (branza), moara de pollo (pui) si salsa roja sau salsa verde.

Fiecare stat are propriul său rol pe tradiționalul tamal.

Pe langa porumb, alte culturi originale inca mai joaca un rol important in mancarurile mexicane autentice. De exemplu, rosii, ardei iute, avocado si fasole. Cu alte cuvinte, este clar ca bucataria mexicana este una dintre cele mai vechi bucatarii din lume.

Spor la gatit placinta tamale !

Pofta buna ! 🙂

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close