Placinta cu miel si mazare
Porţii: 4
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 kg carne de miel, taiata cubulete
- putina faina
- 6 catei usturoi
- 1 ceapa tocata
- 2 tulpini de telina, tocate
- 2 fire de praz, taiate
- 4 crengute de rozmarin
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita oregano
- 475 ml vin alb
- 950 ml stock de pui sau apa
- 2 linguri faina
- 1 lingura otet
- 1 pachet foi de patiserie
- 1 ou batut
Pentru mazare cu menta (optional)
- 250 ml mazare
- 1 lingura ulei de masline
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 ardei chilli, tocat fin
- frunze de menta tocate
Mod de preparare
- Presara putina sare, piper si faina peste carne si amesteca bine.
- Intr-o tigaie mare si adanca incinge jumatate din cantitatea de ulei. Prajeste carnea, in transe, cate 4 minute pe fiecare parte.
- Scoate carnea si lasa-o la cald.
- Pune si restul de ulei de masline si prajeste ceapa, usturoiul, tulpinile de telina, prazul, rozmarinul si oregano, pentru 7 minute sau pana cand legumele se inmoaie.
- Adauga vinul si lasa la fiert 2 minute.
- Pune stock-ul de pui sau apa, adauga din nou carnea in tigaie, acopera cu un capac si lasa la fiert 1-2 ore.
- Cand timpul a trecut, scoate carnea, mareste flacara aragazului si lasa sosul sa scada, amestecand ocazional.
- Intr-un castron amesteca fainacu 2 linguri de apa si pune in tigaie.
- Lasa inca 3 minute sau pana cand sosul se ingroasa.
- Indeparteaza tigaia, pune otetul, si carnea. Condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie.
- Lasa la racit complet.
- Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Pregateste tava pentru placinta cu hartie de copt sau unge-o cu putin ulei sau unt.
- Aseaza foile de patiserie in tava, lasand 3-4 deoparte pentru a acoperi placinta.
- Aseaza mixul de carne si legume in tava si acopera cu restul de foi pastrate.
- Aseaza frumos placinta, ruleaza pe margine excesul de foi sau taie-le. Unge toata suprafata cu ou batut.
- Dati la cuptor 30-35 de minute.
- Pune o oala cu putina sare la fiert si fierbe cateva minute mazarea.
- Pune mazarea fiarta intr-un castron cu ulei, chilli si coaja de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper.
- Presara frunzele de menta tocate si amesteca.
- Serveste o portie de placinta cu mazare fresh cu menta.
Placinta cu miel si mazare, o reteta delicioasa pentru pranz sau cina. De pe masa de Paste nu poate lipsi carnea de miel. Daca vrei sa incerci si altceva, pe langa clasica friptura, poti prepara o placinta cu carne.
Alte idei de servire
- Piure de cartofi
- Piure de conopida cu unt
- Cartofi Duchess
- Salata de cartofi cu ierburi
- Salata Coleslaw
- Salata verde cu rosii
Cum inlaturi mirosul pregnant de miel
Pentru a te putea bucura pe deplin de beneficiile si de savoarea carnii de miel, este recomandat sa elimini cauza mirosului greu care te face sa o eviti. Procesul implica cativa pasi simpli.
- Portioneaza carnea in bucati subtiri, iar apoi spala-le pe rand, sub un jet puternic de apa;
- Indeparteaza cu ajutorul cutitului pielitele, resturile de grasime si zgarciurile carnii;
- Taie cateva lamai in jumatati si freaca-le bine de fiecare dintre partile bucatilor de carne;
- Lasa carnea sa se odihneasca intr-un recipient cu apa, timp de 3-4 ore, astfel incat grasimea care a mai ramas sa se ridice la suprafata;
- Clateste carnea cu atentie, pentru ultima oara.
Alte preparate pentru masa de Paste:
- Pulpa de miel sous vide
- Paine cu ceapa
- Oua umplute cu maioneza si mustar
- Drob de miel
- Pasca cu aluat de cozonac
Daca v-a placut reteta de astazi, placinta cu miel si mazare, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.