Placinta cu miel si mazare

168

 

Placinta cu miel si mazare

Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de miel, fel principal, mazare cu menta, placinta cu carne, placinta cu miel, reteta pas cu pas, reteta simpla
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg carne de miel, taiata cubulete
  • putina faina
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa tocata
  • 2 tulpini de telina, tocate
  • 2 fire de praz, taiate
  • 4 crengute de rozmarin
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • 475 ml vin alb
  • 950 ml stock de pui sau apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura otet
  • 1 pachet foi de patiserie
  • 1 ou batut

Pentru mazare cu menta (optional)

  • 250 ml mazare
  • 1 lingura ulei de masline
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ardei chilli, tocat fin
  • frunze de menta tocate

Mod de preparare

  • Presara putina sare, piper si faina peste carne si amesteca bine.
  • Intr-o tigaie mare si adanca incinge jumatate din cantitatea de ulei. Prajeste carnea, in transe, cate 4 minute pe fiecare parte.
  • Scoate carnea si lasa-o la cald.
  • Pune si restul de ulei de masline si prajeste ceapa, usturoiul, tulpinile de telina, prazul, rozmarinul si oregano, pentru 7 minute sau pana cand legumele se inmoaie.
  • Adauga vinul si lasa la fiert 2 minute.
  • Pune stock-ul de pui sau apa, adauga din nou carnea in tigaie, acopera cu un capac si lasa la fiert 1-2 ore.
  • Cand timpul a trecut, scoate carnea, mareste flacara aragazului si lasa sosul sa scada, amestecand ocazional.
  • Intr-un castron amesteca fainacu 2 linguri de apa si pune in tigaie.
  • Lasa inca 3 minute sau pana cand sosul se ingroasa.
  • Indeparteaza tigaia, pune otetul, si carnea. Condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie.
  • Lasa la racit complet.
  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Pregateste tava pentru placinta cu hartie de copt sau unge-o cu putin ulei sau unt.
  • Aseaza foile de patiserie in tava, lasand 3-4 deoparte pentru a acoperi placinta.
  • Aseaza mixul de carne si legume in tava si acopera cu restul de foi pastrate.
  • Aseaza frumos placinta, ruleaza pe margine excesul de foi sau taie-le. Unge toata suprafata cu ou batut.
  • Dati la cuptor 30-35 de minute.
  • Pune o oala cu putina sare la fiert si fierbe cateva minute mazarea.
  • Pune mazarea fiarta intr-un castron cu ulei, chilli si coaja de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper.
  • Presara frunzele de menta tocate si amesteca.
  • Serveste o portie de placinta cu mazare fresh cu menta.

Placinta cu miel si mazare, o reteta delicioasa pentru pranz sau cina. De pe masa de Paste nu poate lipsi carnea de miel. Daca vrei sa incerci si altceva, pe langa clasica friptura, poti prepara o placinta cu carne.

Alte idei de servire

Cum inlaturi mirosul pregnant de miel

Pentru a te putea bucura pe deplin de beneficiile si de savoarea carnii de miel, este recomandat sa elimini cauza mirosului greu care te face sa o eviti. Procesul implica cativa pasi simpli.

  • Portioneaza carnea in bucati subtiri, iar apoi spala-le pe rand, sub un jet puternic de apa;
  • Indeparteaza cu ajutorul cutitului pielitele, resturile de grasime si zgarciurile carnii;
  • Taie cateva lamai in jumatati si freaca-le bine de fiecare dintre partile bucatilor de carne;
  • Lasa carnea sa se odihneasca intr-un recipient cu apa, timp de 3-4 ore, astfel incat grasimea care a mai ramas sa se ridice la suprafata;
  • Clateste carnea cu atentie, pentru ultima oara.
Alte preparate pentru masa de Paste:

Daca v-a placut reteta de astazi, placinta cu miel si mazare, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close