Placinta cu legume – vegana

174

Placinta cu legume

Preparare15 mins
Timp de gătire1 hr 15 mins
Timp total1 hr 30 mins
Fel de mâncare: de post, fel principal, vegan
Bucătaria: Vegana
Cuvânt cheie: carne cu legume la cuptor, legume coapte, placinta cu legume, reteta de post, reteta ieftina, reteta simpla, reteta vegana, reteta vegetariana
Porţii: 6

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 2 ardei grasi, tocati marunt
  • 2 cartofi dulci medii, tocati cubulete
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 vinete medii, tocate marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g ciuperci tocate marunt
  • 250 g linte la conserva
  • 3 linguri pasta de masline
  • 1 legatura patrunjel sau oregano tocat
  • foi de placinta 32x38 cm

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • In tava cuptorului pune ardeii, cartofii, ceapa si vinetele. Stropeste-le bine cu ulei si condimenteaza cu sare si piper.
  • Dati tava la cuptor pentru 15 minute.
  • Amestecati legumele, adaugati ciupercile si mai lasati 15 minute. Cand sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.
  • Intr-un castron mare pune lintea, patrunjelul si pasta de masline. Amesteca bine.
  • Adauga si legumele coapte si amesteca. Verifica si mai condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie.
  • Incinge din nou cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste tava pentru placinta. Tava trebuie sa fie inalta ca cea de blat de tort, iar turul acesteia trebuie sa se desfaca.
  • Unge foile de placinta cu ulei si aseaza-le in tava, cu uleiul in jos. Acopera bine tava cu foi, nu lasa spatiu intre ele pentru a nu curge umplutura.
  • Pune cu lingura legumele in tava. Apasa usor pe ele pentru a se aseza frumos.
  • Acopera acum legumele cu foi de placinta.
  • Dati tava la cuptor pentru 20 de minute.
  • Indepartati turul tavii si mai las-o 10-15 minute, sau pana cand aceasta prinde o culoare frumoasa aurie.
  • Cand este gata, se lasa cateva minute la odihnit.
  • Sunteti gata de servit.
    Pofta buna!

Placinta cu legume este un preparat vegan sau de post, delicioasa si usor de realizat. O reteta versatila deoarece poti folosi legumele tale preferate. Incearca sa folosesti legume praspete si nu cele la punga, congelate. Placinta va avea un gust mult mai savuros. Se poate servi atat calda cat si rece deoarece nu contine grasimi.

O astfel de reteta este binevenita oricand ai nevoie de la preparatele clasice, pline de grasimi si carnuri. Este perfecta vara si toamna, atunci cand gradinile sunt pline de legume proaspete.

Daca urmezi o dieta vegana sau tii post, iti las aici mai multe idei de preparate.

Dieta vegana

Dieta vegana a devenit extrem de populara datorita numeroaselor studii care ii arata beneficiile atat asupra sanatatii cat si asupra mediului. In fiecare an, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa adopte un stil de viata vegan. Fie din motive etice, fie din motive de sanatate, uneori ambele.
Daca va decideti sa faceti aceasta tranzitie, felicitari! Va recomand sa va documentati foarte bine inainte! Asta pentru a va fi mai usor si pentru a nu risca sa faceti anumite greseli care sa duca la deficiente nutritionale.

Veganismul este definit ca un mod de viata ce incearca sa impiedice toate formele de exploatare si cruzime asupra animalelor. Fie pentru hrana, imbracaminte sau pentru orice alt scop. In dieta vegana nu se consuma produse de origine animala, precum carnea, ouale si lactatele.

Ca in cazul oricarei dieta, beneficiile apar doar daca esti constiincios si consumi alimente bogate in nutrienti. Cei care nu reusesc sa-si procure cantitatea necesara de nutrienti numai din alimentatie, ar trebui sa ia in considerare anumite suplimente: vitamina B12, D, EPA sau DHA, fier, iod, calciu si zinc.

Daca v-a placut reteta de astazi, placinta cu legume, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close