Placinta cu carne de vita, in stil mexican. O bunatate de preparat foarte usor de facut. Este o reteta versatila si poti adauga ingrediente dupa plac. Daca nu te dai in vant dupa mancarurile picante, poti foarte bine sa renunti la ingredientele picante. Iese foarte buna si dulce.
Placinta se tine la cuptor pana cand branza se rumeneste frumos deasupra. Umplutura fiind pregatita inainte la tigaie, nu trebuie coapta foarte mult. Pentru a reduce considerabil timpul de preparare, puteti cumpara aluat gata facut din comert. Cele cu unt merg de minune. Inainte de taia si servi placinta, lasati-o putin la odihnit. Astfel se va inmuia si se va taia foarte frumos. Faceti o salata mare si cina sau pranzul este gata pentru intreaga familie.
Carnea pentru aceasta placinta nu trebuie sa fie grasa. De aceea eu am folosit carne de vita. Pentru umplutura mai puteti adauga fasole rosie, porumb etc, si reduceti cantitatea de carne.
Este un preparat care satura cu usurinta o familie intreaga, sau o puteti gati pentru invitati.
Placinta cu carne de vita, in stil mexican
Ingrediente
- 1 aluat
- 1 ceapa tocata fin
- 1 ardei jalapeno, tocat (fara seminte)
- 2 linguri unt
- 675 carne tocata de vita
- 1 lingurita pudra de chilli
- 250 ml stock de vita sau apa
- 2 rosii tocate (fara seminte si piele)
- 30 ml sos de chilli
- 100 g branza cheddar, cascaval razut
Mod de preparare
- Intr-o oala pune untul la topit si prajeste ceapa si jalapeno timp de aprox 7 minute.
- Pune carnea tocata si amesteca cu o lingura de lemn pentru a se rupe. Prajeste 10 minute.
- Condimenteaza cu sare si piper. Pune pudra de chilli si mai prajeste 1 minut.
- Pune stock-ul sau apa (incalzita inainte) si rosiile cubulete.
- Lasa la fiert, la foc mare, pana cand lichidul este aproape absorbit, cca 15 min.
- Indeparteaza de foc si adauga pasta de chilli. Amesteca si lasa la racit.
- Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Intinde aluatul in tava de copt si umple-l cu mixul de carne.
- Dati la cuptor 10 minute.
- Scoateti tava si presarati branza razuita peste carne.
- Dati tava la cuptor pana cand branza se topeste si se maroneste frumos la exterior.
- Cand este gata se lasa cateva minute la racit pentru ca gusturile sa se combine bine.
- Se taie si se serveste. Pofta buna!
Daca v-a placut reteta de astazi , Placinta cu carne de vita, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.