Placinta cu bacon si legume

59

Placinta cu bacon si legume

Preparare15 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: mic dejun
Cuvânt cheie: bacon cu oua, idei mic dejun, placinta, placinta cu legume
Porţii: 8

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1/2 ardei rosu tocat
  • 1/2 ardei verde tocat
  • sare si piper dupa gust
  • 8 felii bacon
  • 1 pachet blat pizza ( sau foi de patiserie)
  • 1 cana branza cheddar, razuita
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 190 grade celsius
  • Intr-un castron bate ouale cu cele 2 tipuri de ardei.
  • Intr-o tigaie prajeste feliile de bacon, apoi scoate-le pe o farfurie cu prosop de hartie pentru surplusul de grasime.
  • In aceeasi tigaie prajeste si ouale cu ardeii. Sfarama bine oul cu lingura. daca este prea multa untura de la bacon, aceasta se scurge inainte de a turna ouale.
  • Foile din coca se taie in forma de triunghi si se aseaza in tava de copt, sub forma de stea, ca in poza alaturata.
  • In fiecare triunghi puneti cate o felie de bacon.
  • Puneti jumatatea din cantitate de branza, de jur imprejurul cercului.
  • Puneti si ouale, apoi presarati si restul de branza
  • Impaturim steaua si cu o pensula ungem cu oul batut pe toata suprafata.
  • Se lasa la cuptor 20 de minute sau pana cand placinta prinde culoarea aurie.
  • Puteti presara patrunjel daca doriti, si sunteti gata de servire.

Placinta cu bacon si legume, este o reteta pentru un mic dejun copios. Avantajul preparatului este ca poti folosi toate resturile din frigider. Puteti la fel de bine sa puneti orice legume : ciuperci, spanac, rosii, zucchini etc, eu v-am dat doar o idee.

Arata foarte bine, iar gustul este pe masura. Am putea sa-l numim desertul de weekend, atunci cand nu esti pe fuga dimineata si ai timp sa-i surprinzi pe cei dragi cu ceva nou si dragut. Mai ales pe cei mici, vor accepta legumele mai usor! Iar daca le fierbi inainte, nici macar nu le vor simti 😉

Cu totii iubim mancarea in foietaj crocant, iar micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, in orice dieta! Iar pentru cei care nu servesc aceasta masa, va dau un sfat: incercati sa va treziti mai devreme, senzatia de foame o sa-si faca aparitia.

Respectarea meselor zilnice si a orelor corespunzatoare acestora este echivalentul sanatatii pe termen scurt, mediu si lung. Efectele sunt resimtite inca din primele zile. Micul dejun este o masa esentiala pentru a incepe noua zi cu energia si vitalitatea necesara. Obisnuinta de a manca dimineata va poate scapa de oboseala specifica diminetilor, de foamea care apare in jurul orei 11 si de micile gustari dintre mese. Astfel vei putea sa iti atingi obiectivele legate de dieta aleasa.
Micul dejun este foarte important pentru corpul nostru, din acesta el isi trage toata energia pentru a functiona in urmatoarele ore, cel putin pana la pranz.

Sper ca v-am convins ca trebuie sa mancati in fiecare dimineata si veti pregati si placinta cu bacon si legume!

 

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close