Pizza mexicana

249

 

Pizza mexicana

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 8 foi tostada ( tortilla)
  • 350 g carne tocata de vita ( slaba)
  • 1 lingura condiment taco
  • 2 lingurite ulei vegetal
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 cana fasole (de la conserva)
  • 1/4 cana sos enchilada
  • 1 cana branza rasa ( cheddar)
  • 1/2 cana rosii cubulete
  • 1/4 cana ceapa verde tocata
  • 1/2 cana masline negre tocate

Mod de preparare

  • Puneti uleiul la incins intr-o tigaie mare. Adaugati carnea si condimentati-o cu sare, piper si condiment taco dupa gust.
  • Gatiti, amestecand ocazional, timp de 4-5 minute.
  • Cat timp carnea se gateste, incalziti boabele de fasole.
  • Dati drumul la cuptor.
  • Puneti hartie de copt pe gratarul cuptorului. Se aseaza 4 (sau cate incap) foi tostada . Puneti acum fasole si carne peste foaie.
  • Adaugati o a 2-a foaie peste carne. Cu ajutorul unei linguri puneti sosul enchilada si presarati branza.
  • Bagati totul la cuptor pentru 2-3 minute sau pana cand branza s-a topit.
  • Cand scoateti pizza de la cuptor, ornatI-o cu rosii, ceapa verde si masline.
  • Se serveste imediat.

Pizza mexicana poate fi pregatita acasa de oricine. Ingredientele necesare le gasim cu usurinta in comert. Lasa-te sedus de mancarea mexicana.

Desi diferentele dintre farfuriile colorate mexicane pline de iuteala divina si simplitatea altor bucatarii par multe, iubirea fata de bucataria mexicana este de inteles. Fasolea, branza topita si tocanele sunt familiare papilelor gustative europene. Nu este de mirare ca restaurantele mexicane au fost populare in Europa inca din anii 1980.

Mica istorie

Mancarea autentica mexicana are o istorie veche de sute de ani; exista dovezi ca tara a fost locuita inca din anul 12.000 i.e.n. In perioada civilizatiei mayase, aproximativ la inceputul erei noastre, toate culturile de porumb erau deja crescute. Candva in secolele care au urmat, a fost descoperita nixtamalizarea. Prin fierberea porumbului cu o baza, precum lime sau hidroxid de sodiu, si lasarea acestuia la inmuiat pentru o perioadă lunga de timp, era posibil sa indepartezi pericarpul din jurul boabelor de porumb, porumbul fiind astfel mai ușor de digerat. Rezultatul? Mexicanii asimilau mai multi nutrienti, iar mancarea lor avea un gust mai bun. Efectele unei diete sanatoase sunt demonstrate de succesul locuitorilor din America Centrala antica, precum mayașii si aztecii.

Mai tarziu, cand Spania a invadat Mexicul, noi ingrediente si retete au fost introduse in bacataria mexicana si a fost astfel transformata intr-una si mai variata si gustoasa.

Astazi putem observa influente asiatice si africane in bucataria mexicana. Cu toate acestea, mancarurile mexicane autentica reflecta cultura si traditiile populare ale acestei tari.

Aceasta bucatarie este atat de unica incat a primit recunoasterea UNESCO pe Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural Imaterial al Omenirii in 2010.

Spor la gatit pizza mexicana si pofta buna!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close