Pizza cu ton, masline si mozzarella

31

Pizza cu ton, masline si mozzarella

Preparare20 mins
Timp de gătire15 mins
la dospit - optional1 hr
Timp total1 hr 35 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: blat de pizza pufos, blat de pizza simplu, cum facem pizza cu ton, ingrediente pentru pizza cu ton, pizza cu ton, pizza cu ton si masline, pizza simpla cu ton
Porţii: 1 buc

Ingrediente

  • 1 blat de pizza (daca doresti sa-l prepari acasa, urmeaza retetele din descriere)
  • 200 g ton la conserva
  • 150 ml rosii sos de rosii, amestecat cu 1/4 lingurita de zahar , 1/4 lingurita sare si oregano uscat
  • 150 g mozzarella
  • 1/2 ceapa rosie taiata solzisori
  • cateva masline negre fara samburi

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
  • Aseaza blatul de pizza in tava de copt, pregatita cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline.
  • Ungeti blatul cu sosul de rosii si oregano.
  • Distribuiti uniform ceapa, tonul si maslinele pe blat.
  • Dati tava la cuptor pentru 6-7 minute.
  • Taiati mozzarella felii sau cubulete.
  • Deschideti cuptorul aragazului si asezati mozzarella pe pizza.
  • Mai lasati la copt inca 5 minute sau pana cand branza s-a topit complet.
  • Scoateti pizza de la cuptor si lasati-o la odihnit 2-3 minute inainte de servire.
  • Fiind o pizza fara grasimi, se serveste si rece.
  • Pofta buna!

Pizza cu ton, masline si mozzarella, se numara printre preferatele noastre. Daca nu cumperi blatul din comert, vezi aici cum sa-l faci acasa.

Iti las aici reteta mea de blat de pizza simplu:

Blat de pizza simplu

Ai putea sa-l incerci si pe cel pufos, de ce nu?!

Blat de pizza cu cartofi – blat pufos

Sosul pentru pizza e ingredientul care ii da pizzei aroma unificatoare. Acest sos leaga toate elementele, asa ca trebuie pregatit in functie de topping-urile pe care le alegi si tipul de blat pe care il pregatesti. Pentru a descoperi varianta ideala de sos, va trebui sa faci multe experimente dar, odata ce ai gasit reteta ta preferata, nu vei regreta. Daca aveti timp, nu ezitati sa pregatiti acasa si sosul de rosii pentru pizza. Iata mai jos o reteta cu ingrediente simple, dar care va aduce un plus preparatelor tale. Se poate folosi si la prepararea pastelor:

Sos de rosii cu busuioc pentru pizza si paste

Astazi, pizza se serveste in nenumarate variante, cu tot soiul de topping-uri. Inclusiv unele pe care italienii nu le-ar pune niciodata pe un blat de pizza, si se gaseste aproape oriunde. Este o varianta satioasa si foarte ieftina pentru pranz sau cina. Personal, inventez des noi retete de pizza, la mine in bucatarie, in functie de resturile de mancare din frigider. O pizza salveaza repede bucatile de cascaval, mezel si alte minunatii din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra de astazi, Pizza cu ton, masline si mozzarella, si doresti sa ne sustii, urmareste-ne paginile de Facebook si Instagram sau aboneaza-te la Newsletter-ul nostru.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close