Pizza cu pepperoni

369

Pizza cu pepperoni si mozzarella, la tigaie

Preparare15 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: baton cu mozzarella, pepperoni, pizza de casa, reteta pizza
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 1 blat pizza
  • 120 ml sos de rosii pentru pizza
  • 130 g mozzarella, razuita
  • felii de peperoni (aprox.10)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • boia iute, optional
  • 1 lingurita malai

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 220 grade Celsius.
  • Pentru pizza la tigaie, puneti o lingurita de malai pe fundul acesteia.
  • Asezati blatul in tigaie si intepati-l cu o furculita.
  • Se pune pe aragaz la foc mediu si se lasa cca 8 minute, pana cand marginea incepe sa se usuce si sa se maroneasca.
  • Cu o lingura, intinde sosul de rosii.
  • Presara mozzarella si aseaza feliile de pepperoni.
  • Se da la cuptor 10 minute sau pana cand branza s-a topit si a inceput sa se maroneasca deasupra.
  • Cand este gata, se lasa la odihnit 5 minute.
  • Se feliaza si sunteti gata de servit.

Pizza cu pepperoni si mozzarella la tigaie. Trebuie sa recunoastem ca nu ne putem abtine cand vine vorba de o felie de pizza.

Pepperoni este un ingredient popular pentru pizza. Sa credeti sau nu, originea acestui salam este America. Este obtinut dintr-un amestec de carne de porc si vita, condimentat bine cu boia sau alt ardei iute.

Datorita simplitatii si aromelor deosebite, multe preparate culinare din Italia au fost preluate si de alte popoare. De-a lungul timpului, acestor preparate li s-au adaugat ingrediente sau au fost modificate radical. O persoana care a trait toata viata in Italia si care gusta aceste preparate nu le poate recunoaste.

Cele mai multe schimbari s-au produs in Statele Unite ale Americii. Acolo grupurile de emigranti din Italia au dus produse traditionale. Au deschis restaurante cu specific italienesc si, pentru a raspunde solicitarilor clientilor, le-au si modificat.

Astfel, au aparut mai multe feluri de mancare ce nu se gasesc in Italia sau a caror reteta a fost modificata atat de mult incat nu mai are nicio legatura cu retetele traditionale.

Pizza pepperoni

Un preparat care are reteta modificata radical si nu se poate gasi în Italia este pizza pepperoni. In Europa de Vest si in special in Statele Unite ale Americii, pizza pepperoni este un tip de pizza ce este acoperita cu felii de salamPepperoni (al doilea „p” este dublu) este un tip de salam italo-american, pe cand peperoni (al doilea “p” este simplu), in italiana, inseamna ardei gras.

Asadar, cand comanzi o pizza pepperoni in Italia, vei primi probabil pe langa o privire nedumerita si o pizza acoperita cu bucati de ardei gras. Si nu cu felii de salam, asa cum s-ar astepta un vest-european sau nord-american.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close