Piure de afine

720

 

Piure de afine

Preparare5 minutes
Timp de gătire20 minutes
Timp total25 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: alimentatie bebelusi, diversificare 6-12 luni, diversificare bebelusi, idei mancare bebelusi, retete bebelusi
Porţii: 4

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 200 g afine
  • 1 para curatata de coaja si taiata cubulete
  • 8 lingurite fasole alba fiarta
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Coaceti afinele si para la cuptor pentru 15-20 de minute la 180C
  • Pasati afinele, para, fasolea si vanilia cu blenderul pana obtineti un piure cremos.
  • Se poate congela pana la 6 luni

Piure de afine, para si fasole alba pentru diversificarea alimentatiei bebelusului. Nu uita ca este important sa tii cont de sfaturile medicului pediatru!

Desi este un aliment nutritiv si sanatos, fasolea nu trebuie introdusa de la inceputul diversificarii in alimentatia bebelusului.

Deoarece sistemul lui digestiv nu este pe deplin maturizat pentru leguminoasele uscate, medicii pediatri recomanda ca fasolea sa fie introdusa in meniul bebelusului cand acesta trece de varsta de 9 luni. Bebelusii care nu au probleme cu sistemul digestiv pot incerca fasolea chiar de la 8 luni.

Consumul de fasole mentine senzatia de satietate pentru mult timp dupa masa, sporeste nivelul de energie al organismului, combate anemia si regleaza tranzitul intestinal. De asemenea, datorita continutului de calciu si fosfor, ea ajuta la mentinerea sanatatii oaselor. Nu e deloc de neglijat nici faptul ca fasolea se numara printre alimentele vegetale cu cel mai mare continut de proteine. In combinatie cu orezul, fasolea formeaza proteina completa.

La 100 de grame de fasole uscata avem urmatorile valori nutritionale:

21 grame de proteine
180 mg fosfor
113 mg calciu
12 mg sodiu
1.39 mg potasiu
5,1 mg fier
0,5 vitamina B6
176 mg magneziu
6,3 mg vitamina C
16 grame fibre
63 grame carbohidrati
2,1 grame zahar
1,2 grame lipide

Alte vitamine si minerale care se gasesc in fasole sunt: vitamina K1, vitamina B2 (riboflavina), vitamina B1 (tiamina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (pantotenic acid), acid folic, mangan, cupru, zinc, molibden, acesta din urma fiind un mineral esential pentru sinteza aminoacizilor si pentru sanatatea intregului organism.

Inainte sa prepari fasolea, las-o la inmuiat cu o seara inainte.

Fierbe fasolea in mai multe ape ca sa fii sigura ca bebelusul nu se baloneaza.

Citeste aici si cand introducem afinele in alimentatia copilului.

Spor la gatit piure de afine, asteptam parerea ta!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close