Piscoturi de casa

190

Piscoturi de casa

Preparare30 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total1 hr
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: dert de casa, desert simplu, piscoturi, piscoturi de cafea, piscoturi de casa, piscoturi pentru ceai, piscoturi pentru tiramisu, reteta piscoturi

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 135 g zahar
  • putina sare
  • 1 lingura coaja de lamaie, rasa
  • 125 g faina
  • 2linguri amidon de porumb
  • zahar pudra pentru ornat (optional)

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Pregateste un pos si intinde hartie de copt in tava de copt.
  • Pune o oala umpluta cu 4 degete cu apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, redu focul aragazului.
  • In castronul mixerului pune ouale, zaharul si sarea. Amesteca cu o spatula de cauciuc.
  • Muta castronul deasupra oalei cu aburi fierbinti. Ai grija ca acesta sa nu atinga apa.
  • Amesteca in continuu pana cand mixul de oua ajunge la temperatura de 70 de grade Celsius. (aprox. 5 minute)
  • Muta castronul la mixer si mixeaza pana cand oale devin pufoase si formeaza varfuri la ridicare.
  • Adauga coaja rasa de lamaie, cerne faina deasupra si amidonul. Amesteca usor cu o spatula pana cand totul se incorporeaza bine.
  • Pune aluatul intr-un pos sau o punga gaurita la unul dintre colturi.
  • Formeaza piscoturile in tava pregatita pentru cuptor, lasand o distanta de 2 degete intre ele.
  • Dati la cuptor 12 minute.
  • Pudrati cu zahar (optional) si lasati la racit, la temperatura camerei.
  • Puteti servi piscoturile ca atare, la cafea sau ceai, sau le puteti folosi in prajiturile preferate.
  • Enjoy!

Piscoturi de casa, perfecte pentru tiramisu, budinci, ceai, cafea sau pur si simplu servite ca atare. Un desert simplu in mai putin de o ora. Le puteti da orice forma doriti, in functie de utilizare. De asemenea, eu am adaugat coaja de lamaie, insa tu poti poti folosi orice esenta cu orice aroma iti place. Daca aveti mult aluat, coaceti piscoturile in mai multe transe, este important sa lasati distanta intre ele cand le formati in tava.

Ce fel de deserturi poti face cu piscoturi? Bineinteles vestitul tiramisu, dar si tort diplomat, torturi cu inghetata, budinci, etc.  Piscoturile se pot pastra multa vreme in cutii inchise ermetic. Puteti folosi aluatul de piscoturi si pentru a coace mici fursecuri cu rahat sau jeleu la mijloc.

Piscoturile sunt cunoscute si sub numele de piscoturi de sampanie sau biscuiti Savoiardi. Datorita formei cilindrice si plate, englezii le numesc lady fingers. Nu le confundati insa cu biscuitii spritati, nu au aceiasi textura si aluatul este mult mai gros. Chiar daca le gasim in orice supermarket, merita sa incercam sa facem piscoturi macar o data in propria bucatarie. Nu vor avea un aspect perfect ca cel al piscotului din magazin, dar gustul va fi mult mai bun. Daca vreti sa va impresionati jumatatea sau prietenii, preparati un tiramisu cu piscoturi de casa. Efectul este garantat! Reteta piscoturilor este chiar simpla, necesita putin mai multa atentie, dar este foarte simpla. Reteta mea de tiramisu o gasesti aici!

Daca v-a placut reteta de astazi, piscoturi de casa , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.
Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close